Στ. Κασσελάκης: Συναντήσεις με συγγενείς θυμάτων των Τεμπών και τον Δ. Κουρέτα – Οι επαφές στη Θεσσαλονίκη

Με νέους επιχειρηματίες και ανθρώπους από τον χώρο του πολιτισμού συναντήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στέφανος Κασσελάκης: «Πάμε να δουλέψουμε μαζί» η προτροπή σε νέους και νέες στη Θεσσαλονίκη

Η συνάντηση έγινε σε καφέ στο κέντρο της πόλης και ο Στ. Κασσελάκης μίλησε με καθέναν ξεχωριστά από τους προσκεκλημένους και αντάλλαξε απόψεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκείνη την ώρα σε γειτονικό μαγαζί δειπνούσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με την παρέα του και μόλις το πληροφορήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήγε να τον χαιρετίσει. Στη σύντομη συζήτηση που είχαν αναφέρθηκαν στο θέμα των αποδήμων Ελλήνων και ο Στ. Κασσελάκης μίλησε για τη δίψα που έχουν νέοι απόδημοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο Γ. Μπουτάρης του είπε ότι “ζούμε σε περίοδο παρακμής” και του ζήτησε να “σπάσει αβγά”.

“Δεν κάνω και τίποτε άλλο”, του απάντησε ο Στ. Κασσελάκης.

Κι όταν του ευχήθηκαν “καλή δύναμη και γερό στομάχι”, αντέδρασε λέγοντας “γερό στομάχι έχω”.

Σε διπλανό τραπέζι δειπνούσαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη και ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης και ο Στ. Κασσελάκης τους χαιρέτισε και αυτούς.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστησε “πηγαδάκι” με νέους στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη.

«Ο ελληνικός λαός είπε “όχι” και πέτυχε το ακατόρθωτο»

Νωρίτερα, ύστερα από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με την οποία ολοκληρώθηκε το Σάββατο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το εορταστικό τριήμερο στην πόλη, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, δήλωνε: «Ο ελληνικός λαός είπε “όχι” και πέτυχε το ακατόρθωτο, μια αντίσταση η οποία άλλαξε την ιστορία»

Επεσήμανε ακόμα ότι «πάνω από όλα είναι η ενότητα μεταξύ μας» και υπογράμμισε ότι «αυτήν θα υπηρετήσω προσωπικά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες.

Είναι μια συγκινητική μέρα για τη χώρα μας, για το Έθνος μας, για όλο τον Ελληνισμό. Είναι η ημέρα που όταν ογδόντα τρία χρόνια πριν η Ελλάδα ξάφνιασε όλη την υφήλιο. Πολύ πιο δυνατές θεωρητικά χώρες από την Ελλάδα, έπεσαν ενάντια στην επέλαση του φασισμού. Μέσα σε λίγες μέρες, λίγες εβδομάδες εμείς, ο ελληνικός λαός, είπε όχι και πέτυχε το ακατόρθωτο.

Πέτυχε μια αντίσταση η οποία άλλαξε την ιστορία. Είμαστε η μόνη χώρα η οποία γιορτάζει και την απελευθέρωση και την αντίσταση ενάντια στο φασισμό. Πρέπει να θυμόμαστε αυτή τη μέρα, να αντλούμε έμπνευση από τους αγώνες του ελληνικού λαού και να συνειδητοποιούμε κάθε μέρα ότι ο τρόπος με τον οποίο προστατεύουμε τη χώρα μας, την ελευθερία μας, είναι με το να είμαστε μια ενωμένη κοινωνία.

Μια κοινωνία η οποία με ένα αίσθημα συλλογικότητας μπορεί να χτίσει μια πραγματικά δυνατή οικονομία, η οποία με τη σειρά της θα υποστηρίξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πάνω όλα, όμως, είναι η ενότητα μεταξύ μας. Και αυτήν θα υπηρετήσω προσωπικά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους σας».

Περίπατος μετά την παρέλαση

Μετά την παρέλαση, Περίπατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την παρέλαση.

Συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους, έκανε χειραψίες με πολίτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Στην Πλατεία Φαναριωτών στάθηκε για λίγο μπροστά στο άγαλμα του Κρητικού Μακεδονομάχου Αγωνιστή.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε καφέ και πέρασε στιγμές χαλάρωσης με βουλευτές, στελέχη και φίλους που είχαν καταλάβει ήδη τα τραπέζια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε Ημαθία και Θεσσαλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Ημαθία

11:30_Κεντρικός πεζόδρομος Αλεξάνδρειας

13:30_Αναχώρηση για Λάρισα

Λάρισα

16:00_Συνάντηση με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα

17:30_Συνάντηση με συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών στο επιμελητήριο Λάρισας

Με τον πατέρα 22χρονου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη

Συνάντηση με τον Πάνο Ρούτσι, πατέρα του 22χρονου Ντένις, που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών, είχε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θεσσαλονίκη.

«Είχε πολλά όνειρα. Όχι μόνο αυτός. Όλα τα παιδιά που χάθηκαν…», σημειώνει αναφορικά με τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του στο Twitter, όπου παραθέτει και βίντεο με απόσπασμα από τη συζήτηση που είχαν. Ο πατέρας του 22χρονου ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη «αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να μην συγκαλυφθεί αυτό το πράγμα», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι «θα κάνω τα πάντα για να μην ξεχαστεί και να μπορείτε να έχετε κάποια δικαιοσύνη». «Δεν είσαι μόνος σου. Σε προσωπικό επίπεδο είμαι δίπλα σου όσο μπορώ, αλλά δεν είσαι μόνος σου, έχεις μια ολόκληρη κοινωνία δίπλα σου», του είπε, προσθέτοντας ότι «θα παλέψουμε όσο πάει, και νομικά και κοινωνικά».

Ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων ανέφερε πως όταν έγινε το έγκλημα στα Τέμπη σκέφτηκε τότε πως είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να συμβαίνει στην Ελλάδα το 2023. Σχολίασε δε πως βλέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πηγαίνει στις 31 Μαρτίου στον φράχτη, αναλογίστηκε τι θα σκεφτόταν ένας πατέρας ή μια μητέρα ενός από αυτά τα παιδιά, «βλέποντας τον πρωθυπουργό να πηγαίνει να βγάζει ένα θέμα από το πουθενά αντί να έχει την ταπεινότητα να καταλάβει τι έγινε στη χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί