“Όνειρο είναι τα Χανιά”: Να ανακληθεί το λουκέτο στο κατάστημα ΕΛΤΑ των Μουρνιών

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Όνειρο είναι τα Χανιά”: Να ανακληθεί το λουκέτο στο κατάστημα ΕΛΤΑ των Μουρνιών

Έπειτα από το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Κάντανο, εντελώς αιφνίδια και μετά τον χορό εκατομμυρίων που υποτίθεται πως έχει διατεθεί για την επιβίωση και τον εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ, κλείνει και το κατάστημα των ΕΛΤΑ στις Μουρνιές με ειδοποίηση πέντε ημερών! Από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου παύει η συναλλακτική δραστηριότητα του καταστήματος χωρίς άλλη ενημέρωση και -αλίμονο- διαβούλευση.

Η δημοτική κοινότητα Μουρνιών και οι δημότες των Δημοτικών Ενοτήτων Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών αλλά και Θερίσου, διαμαρτύρονται έντονα, αφού το κατάστημα εξυπηρετούσε πολλούς πολίτες, ιδιαίτερα συνταξιούχους και επιχειρηματίες, καθώς και το Νοσοκομείο και τη ΔΕΗ, εξυπηρετούμενοι οι οποίοι θα πρέπει πλέον να μετακινούνται και να ψάχνουν αενάως δυσεύρετες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, για να χρησιμοποιούν μια απαραίτητη υπηρεσία.

Το επιχείρημα ότι υπάρχουν άλλα καταστήματα σε μικρή χιλιομετρική απόσταση ευσταθεί μόνο για εκείνους που μετρούν τις ανάγκες των ανθρώπων μονόπλευρα, αφού καί ο πληθυσμός που εξυπηρετείται από το κατάστημα Μουρνιών είναι μεγάλος, και η πρόσβαση στα εναπομείναντα καταστήματα είναι πολύ δύσκολη, λόγω της ασφυκτικής έλλειψης θέσεων στάθμευσης.

Το επιχείρημα ότι το κατάστημα είναι ζημιογόνο, αφενός δεν στοιχειοθετείται, αφετέρου και κυρίως δεν μπορεί να αποτελεί το μόνο κριτήριο: δεν μπαίνουν όλα στη ζυγαριά με τα κέρδη και τις ζημιές. Προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, των ανθρώπων.

Εν τω μεταξύ, το βιαστικό και αναιτιολόγητο λουκέτο δημιουργεί εύλογα ερωτήματα:

Οι τέσσερις εργαζόμενοι του καταστήματος θα συνεχίσουν να αμείβονται. Συνεπώς με ποια δικαιολόγηση, που δεν κρίνεται καν απαραίτητο να κοινοποιηθεί στους πολίτες, στοιχειοθετείται το κλείσιμο του καταστήματος;

Η δημοτική και περιφερειακή αρχή γνώριζαν για το κλείσιμο του καταστήματος, που επελέγη να κοινοποιηθεί την επαύριο των αυτοδιοικητικών εκλογών και όχι νωρίτερα;

Αν γνώριζαν, τι κινήσεις έκαναν για να την αποτρέψουν και αν όχι, τι κινήσεις προτίθενται να κάνουν τώρα που αιφνιδίως κοινοποιείται στους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους πολίτες; Οι δηλώσεις δεν αρκούν.

Η Δημοτική Κίνηση «Όνειρο είναι τα Χανιά» δηλώνει παρούσα στο πλευρό των δημοτών, στηρίζει τη διαμαρτυρία τους και καλεί τις αρχές του τόπου από θέση ευθύνης να ασκήσουν την πολιτική δύναμη που διαθέτουν για να ανατραπεί αυτή η αναιτιολόγητη και επιζήμια για τους δημότες απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί