Γάζα: SOS από τον ΟΗΕ -Τρόφιμα μόνο για 4 μέρες στην υπό πολιορκία περιοχή

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας κρούει ο ΟΗΕ καθώς όπως έγινε από γνωστό από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), τα τρόφιμα στα καταστήματα της υπό πολιορκίας περιοχής από τον ισραηλινό στρατό επαρκούν για 4 με 5 ημέρες, όπως επεσήμανε η Αμπίρ Ετέφα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ η Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εκτίμησε σήμερα ότι η πολιορκία που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και η εντολή των ισραηλινών αρχών προς τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του θύλακα να απομακρυνθούν ενδέχεται να ισοδυναμούν με το διεθνές έγκλημα της βίαιης μετακίνησης αμάχων.

«Ανησυχούμε ότι αυτή η εντολή, σε συνδυασμό με την επιβολή πλήρους πολιορκίας στη Γάζα, μπορεί να μην θεωρείται νόμιμη προσωρινή απομάκρυνση και κατά συνέπεια ενδέχεται να ισοδυναμεί με βίαιη μετακίνηση αμάχων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε η Ραβίνα Σαμντασάνιμ εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

Ο όρος «βίαιη μετακίνηση» περιγράφει την αναγκαστική μετεγκατάσταση άμαχων πληθυσμών και αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που τιμωρείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί