Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Παλαίκαστρο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην πλατεία του Παλαικάστρου, η προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Δήμαρχο Σίμο Συμεωνίδη.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι του Παλαικάστρου με την Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης και πλήθος κόσμου. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό, που απηύθυνε ηΣταυρούλα Καράμπελα, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει για τις εκλογές της Κυριακής είναι αν θα δυναμώσει η δύναμη για την βελτίωση της δικής μας ζωής και των παιδιών μας ή αν θα ενισχυθούν οι δυνάμεις εκείνες που στήριξαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων, των κατασκευαστικών ομίλων, των μεγαλοεπενδυτών  της ενέργειας  , των μεγαλοξενοδόχων(…)

Η  παράταξη του κ.Αρναουτάκη έλεγε πάντα όχι σε έργα και υπηρεσίες που αφορούν την  ασφάλεια, την προστασία  και την βελτίωση της ζωής των λαϊκών οικογενειών . Για αυτό και η άρνησή του στις διεκδικήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης να δώσει τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιπλημμυρική θωράκιση ευαίσθητων περιοχών μας .Αποτέλεσμα, κατά την διάρκεια της θητείας του   η περιοχή της Σητείας να έχει υποστεί 3 φορές τα καταστροφικά αποτελέσματα των πλημμυρικών φαινομένων.  Είναι νωπές ακόμα οι τραγικές συνέπειες στις περιουσίες , στα καταστήματα και στα αυτοκίνητα  των οικογενειών της περιοχής μας. Όσο για τις αποζημιώσεις έχουν μείνει ακόμη εξαγγελίες.

Έλεγε πάντα όχι στις προτάσεις της Λαϊκής  Συσπείρωσης  για  ουσιαστική αναβάθμιση του οδικού δικτύου, όχι στην αποφασιστική διεκδίκηση  για ΒΟΑΚ που να φθάνει μέχρι την Σητεία και χωρίς διόδια. Έλεγε ναι στο ξεπούλημα αυτού του μεγάλου έργου στους μεγαλοκατασκευαστές  που δεν θα βάλουν φράγκο από την τσέπη τους αλλά τα χρέη της κατασκευής θα βαρύνουν τον φορολογούμενο . Τα κέρδη από τα διόδια θα γεμίζουν τα σεντούκια των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων  μαζί με την προίκα που θα πάρουν από τα τμήματα που έχουν κατασκευαστεί ή θα κατασκευαστούν από το κράτος. Μάλιστα τα αναμενόμενα κέρδη τους θα είναι  εξασφαλισμένα με τις όποιες ζημιές να τις πληρώνει ο λαός όπως έγινε κατά την περίοδο της πανδημίας  στον  αυτοκινητόδρομο  Αθήνας Θεσσαλονίκης. Για να μην θιχτούν τα άγια κέρδη τους στις συμβάσεις παραχώρησης προβλέπεται το υπόλοιπο  οδικό δίκτυο  να στερηθεί της δυνατότητας να λειτουργήσει ανταγωνιστικά, που σημαίνει υποβάθμισή του.

Έλεγε όχι στην προστασία του περιβάλλοντος και των περιοχών μας από την επέλαση των ΑΠΕ . Με τις θετικές ψήφους της παράταξης  του κ.Αρναουτάκη αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο που λειτουργούσαν σαν συμπολίτευση , εγκρίθηκαν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων    για τα καταστροφικές επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ στην Σητεία  για το έργο του Αμαρίου.  Η μόνη αρνητική ψήφος  ήταν του Αλέκου Μαρινάκη υποψήφιου περιφερειάρχη με την Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης  που έφερε στο περιφερειακό συμβούλιο της διεκδικήσεις του λαού της περιοχής μας που είχε ξεσηκωθεί.

Η περιφερειακή αρχή του κ.Αρναουτάκη  έλεγε όχι στην στήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης. Αιτήματα που αφορούσαν την διεκδίκηση αυξημένης χρηματοδότησης  των δημοσίων δομών υγείας , για  να μπει φρένο στην υποβάθμιση  τους  και στον κίνδυνο  μετατροπής των νοσοκομείων σε ΚΥ όπως στην Σητεία. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα  τους, στις ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις της περιοχής μας για την στήριξη του νοσοκομείου, αρνήθηκε το  ψήφισμα  που έφερε η Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για  την στήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.                                                                                                 Αντίθετα  υπακούει στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που θέλει την Δημόσια Υγεία εμπορευματοποιημένη και αποσπασματική. 

Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ , στον εκλεκτό της στην περιφέρεια κ.Αρναουτάκη  και στον εκλεκτό της για τον  δήμο Σητείας κ.Ζερβάκη.

Κανείς δεν έχει την άδεια από τον λαό να υπονομεύει την ζωή και τα δικαιώματα μας.

Στις εκλογές την Κυριακή  δύο  είναι οι επιλογές .

Η μία εκφράζει την κυβέρνηση  και τους υπόλοιπους  πρόθυμους και η άλλη που εκφράζει τις ανάγκες του λαού με το κόκκινο γαρύφαλλο της ελπίδας.

Για μας ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές που έχουν ασφαλή σχολικά κτίρια,  χώρους  άθλησης και πολιτισμού, ασφαλείς παιδικές χαρές,  που υπάρχουν σύγχρονες υποδομές  για την ύδρευση και την άρδευση,  προστασία του εισοδήματος των μικρών και μεσαίων αγροκτηνοτρόφων , των μικροεπαγγελματιών. Περιοχές που υπάρχουν σύγχρονες προνοιακές  δομές  για ειδικές  ομάδες του πληθυσμού και για τους ηλικιωμένους και όχι σύγχρονα κολαστήρια με θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς κάτω από την μύτη της περιφερειακής αρχής που έχει την ευθύνη του ελέγχου

Για όλα αυτά παλεύουμε καθημερινά  μέσα και έξω από τα συμβούλια της περιφέρειας  Κρήτης και του δήμου Σητείας.  Σας καλούμε να κάνετε το βήμα , να τολμήσετε  και να κάνετε την επιλογή της εξυπηρέτησης του δικού σας συμφέροντος, Σας καλούμε να ρίξετε τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρύφαλλο στις κάλπες  και να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια απόφαση που δεν θα το μετανιώσετε!»

Στην κεντρική ομιλία του ο Σ. Συμεωνίδης κάλεσε τον λαό της Σητείας να δυναμώσει τους αγώνες, την συλλογική δράση και τη διεκδίκηση για να γίνουν προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών.Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

« Την Κυριακή 8 Οκτώβρη μπορούμε και θα γίνουμε πολύ περισσότεροι αυτοί που θα ψηφίσουμε με βάση τις ανάγκες μας φτάνοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση πολύ ψηλά! 

Τόσο ψηλά που εδώ και μέρες επιστρατεύονται από τον συνδυασμό Ζερβάκη, που στηρίζει η ΝΔ και αλληλοστηρίζονται στην περιφέρεια με τον συνδυασμό Αρναουτάκη, όλα τα όπλα, της συκοφαντίας, του ψέματος και των εκβιασμών.

Ειδικά ο λαός του Παλαικάστρου έχει συσσωρεύσει πολύ αρνητική πείρα γύρω από αυτήν την αντιμετώπιση και όχι μόνο προεκλογικά. Είναι πολλές οι καταγγελίες που φτάνουν σε εμάς σε όλο το Δήμο αλλά εδώ μάλλον έχετε την πρωτιά σε αυτήν την απαράδεκτη καταγραφή. 

Πως γίνεται τώρα όλοι αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι ενώ δηλώνουν τόσο περήφανοι για το έργο τους να καταφεύγουν σε εκβιασμούς, απειλές,  τελεσίγραφα και ψέματα απέναντι στον Σητειακό λαό και σε όσους σκέφτονται διαφορετικά από αυτούς;… είναι μάλλον λερωμένη η φωλιά τους.

Βέβαια εκπαιδεύτηκαν από νωρίς σε αυτή τη θητεία, από την πανδημία ακόμα που ειδικά εδώ στο Παλαίκαστρο που ο λαός σήκωσε ανάστημα για να διεκδικήσει τις ανάγκες του, βρήκε απέναντι του, πέρα από την κυβέρνηση και την απαράδεκτη διαχείριση της, και τοπικούς συμμάχους που στοχοποίησαν Παλαικαστριανούς, σαν ασφαλίτες κατέγραφαν όποιον έκανε το αυτονόητο, απειλούσαν άμεσα και έμμεσα όποιον τολμούσε να βγει μπροστά. 

«Κύριοι», και πολύ σας είναι ο χαρακτηρισμός αυτός… αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές της 7ετίας δεν χωράνε στο δημοκρατικό Παλαίκαστρο. Μαζευτείτε από μόνοι σας αλλιώς θα σας μαζέψει ο Λαός αργά ή γρήγορα.

Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, κάντε μία προσπάθεια να δείτε πως είναι να προσπαθείς να πείσεις και όχι να επιβάλλεσαι σε όποιον σκέφτεται διαφορετικά.

Εμείς «κύριοι» δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας, δίνουμε καθαρό αγώνα για να πείσουμε και θα διεκδικήσουμε τις ανάγκες του Σητειακού Λαού ανεξάρτητα από την δύναμη που θα μας δώσει, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και σας λέμε ότι είναι μάταιος ο κόπος σας, την πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορείτε να την εκφοβίσετε, σας έχει πάρει χαμπάρι και θα πάει περήφανα την Κυριακή να ρίξει το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο. 

(…)Είναι φανερό ότι πρέπει να πάμε αλλιώς, διότι η δημοτική αρχή και η περιφερειακή αρχή  ουδέποτε έβαναν προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών. Μαζί με την κυβέρνηση, ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης που θα εξασφαλίζουν ελεύθερο πεδίο στην Κρήτη και την περιοχή μας, για το πλιάτσικο των επενδυτών της πράσινης και τουριστικής ανάπτυξης.

Εμείς δεν το κρύψαμε ποτέ, δεν επιδιώκουμε να γίνουμε τα καλά παιδιά των κυβερνήσεων και διαχειριστές του αδιέξοδου που μας οδηγούν. Δεν επιδιώκουμε και δεν θα δείξουμε ανοχή απέναντι στην υπονόμευση τελικά των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής μας.

Τέτοιοι υποψήφιοι υπάρχουν ήδη, είναι στον  συνδυασμό του κ.Ζερβάκη, άλλοι συνειδητά και άλλοι πιο αφελείς, έχουν καπαρώσει με καμάρι τη θέση της συμπολίτευσης στην κυβέρνηση.

Δεν μπορεί ο συνδυασμός της ΝΔ να ασκήσει πολιτική με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, γιατί έχει αποδεχτεί και δεσμεύεται από τις «δημοσιονομικές αντοχές» που λειτουργούν ως «κόφτης» χρηματοδοτήσεων, μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων. 

Την τελευταία τετραετία η δημοτική αρχή, έπαιζε πότε το ρόλο του διαχειριστή, πότε του απολογητή και πότε του αμορτισέρ εκτόνωσης, σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον Σητειακό λαό. Δεν συνέβαλλε ποτέ στον να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των πολλών. Δεν στήριξε το λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις κατοίκων και μαζικών φορέων του Δήμου μας.

Γι’ αυτό και η ΝΔ συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα Ζερβάκη, γιατί θέλει μία φιλική δημοτική αρχή απέναντι στην πολιτική της που ανάμεσα σε άλλα θα απορροφά την συσσωρευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια που παράγει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης.

Άλλωστε, δεν πέρασαν πολλές μέρες από την προηγούμενη Πέμπτη, όπου ο  ίδιος ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για τις εκλογές του Οκτώβρη είπε: «καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα» 

…και ξέρουμε πολύ καλά τι εννοεί και τι δεν εννοεί όταν μιλάει για ανάπτυξη, αφού τα έργα πολιτικής προστασίας, η δημόσια υγεία, η στελέχωση υπηρεσιών, τα εργασιακά δικαιώματα, τα κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες και τόσα άλλα αποτελούν κόστος που «κόβει» από την ανάπτυξη που υπηρετούν και ωφελεί τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των εργολάβων, των τραπεζών και άλλων τέτοιων ευαγών ιδρυμάτων.

(…)Για αυτούς τους λόγους και ακόμη περισσότερους μπορούμε να βάλουμε φρένο στην κατρακύλα, μπορούμε να το πάμε αλλιώς και ο χάρτης να είναι κόκκινος του αγώνα και της διεκδίκησης ώστε να μπουν σε προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών και στη Σητεία και παντού.

Άλλωστε συμβαίνει το ίδιο στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας όπου οι Πατρινές και οι Πατρινοί ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να σέβεται μία δημοτική αρχή τα χρήματα των δημοτών και να κάνει το 1€-10€ με σημαντικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα, στηρίζοντας τους εργαζόμενους του Δήμου, να φτιάχνει σχολειά, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους και υποδομές που δημιουργούν χαμόγελα και αισιοδοξία στα νέα παιδιά, στις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας, στα άτομα με αναπηρία.

Η διοίκηση Ζερβάκη όχι δεν έχει βάλει σε προτεραιότητα όσα έχουμε ανάγκη αλλά ούτε καν τα έχει καταγράψει, δεν έχει επιμεληθεί σχέδιο αντιμετώπισης. Απαντάει σε όλες τις διεκδικήσεις, όταν δεν ειρωνεύεται, με υποσχέσεις, αοριστίες και οράματα που κρατάνε χρόνια, ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα.

Το λέμε ξανά: Αν δεν μπορείτε κύριοι κάντε στην μπάντα να αναλάβουμε εμείς, αλλιώς πείτε την αλήθεια ότι είστε ευθυγραμμισμένοι με την κυβερνητική πολιτική, αφού τον στενό κορσέ που σας έραψαν ούτε που σκέφτεστε να τον ξεφορτωθείτε! Ίσα-ίσα που σας κάθετε και βολικός όταν πρέπει να εξηγήσετε την ανυπαρξία σας στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία και η λαϊκή πλειοψηφία. 

(…)Το λέμε καθαρά και το έχουμε αποδείξει ότι εμείς δεν χωρίζουμε τον κόσμο με βάση τις κομματικές προτιμήσεις αλλά με βάση τις ανάγκες του και οι περισσότεροι μοιραζόμαστε κοινές ανάγκες, αγωνίες και όνειρα.

Κάθε ένας επιπλέον δημοτικός  σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης που εκλέγεται, είναι ένα ακόμα ζευγάρι μάτια, αυτιά και στόμα που αντιπροσωπεύει τον Σητειακό Λαό. 

Είναι ένα ακόμη στήριγμα στους αγώνες που πρέπει να φουντώσουν το επόμενο διάστημα, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα ζητήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα μας και το μέλλον των επόμενων γενιών σε αυτόν εδώ το τόπο.

Το ξέρετε, το έχουμε αποδείξει, ότι οι περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν θα είναι οι κλακαδόροι του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης και των συμμάχων της στην περιφέρεια και τον Δήμο… οι απολογητές της μιζέριας της υποχρηματοδότησης σε ό,τι έχει ανάγκη ο λαός, της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, της ανασφάλειας από τις διαλυμένες υποδομές και υπηρεσίες! 

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι, όπως είναι και τώρα, οι σταθεροί αγωνιστές που μαχητικά θα διεκδικούν όσα έχει ανάγκη η λαϊκή πλειοψηφία κόντρα στην πολιτική που ευνοεί τα κέρδη των λίγων.

(…)Καλούμε κάθε απλό άνθρωπο του μόχθου που θέλει να υπερασπιστεί τη ζωή του και τον τόπο μας να δράσουμε συλλογικά, μια γροθιά. Αυτό φοβούνται και μιλάνε για διαχωριστικές γραμμές για να κρύψουν ότι είναι οπαδοί του «Πάμε και όπου βγει». 

Στην Λαϊκή Συσπείρωση δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, υποστηρίζουμε το «ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ » ώστε μαζί με τις Σητειακές και τους Σητειακούς να βρεθούμε στους κοινούς αγώνες -που είναι το ζητούμενο σήμερα- για να γίνουν προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών. 

Καλούμε κάθε προοδευτικό, δημοκράτη, αριστερό, θυμωμένο με την τραγική κατάσταση που βιώνουμε, να μας εμπιστευτεί.»

Η συγκέντρωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό της υποψήφιας τοπικής συμβούλου Παλαικάστρου, Καραμηνά Έφης η οποία παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Ιτάνου και τους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους Παλαικάστρου, Ζάκρου και υποψήφιου προέδρου Καρυδίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί