Εικόνα διάλυσης στο Βενιζέλειο: Μετά τα τακτικά χειρουργεία, σταματούν και τα τακτικά ιατρεία!

H πραγματικότητα είναι ότι το νοσοκομείο εμφανίζει εικόνα διάλυσης… Χωρίς το υπουργείο, η 7η ΥΠΕ ή διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος να κάνουν το παραμικρό. Χαρακτηριστική του κλίματος που υπάρχει είναι επιστολή που έστειλαν εργαζόμενοι στο Candiadoc, περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση, όπως τη βιώνουν…

Σε τροχιά πλήρους διάλυσης βρίσκεται το «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, καθώς οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό οδηγούν το ιστορικό νοσηλευτικό ίδρυμα του ΕΣΥ σε παράλυση. Μετά τη διακοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων, με απόφαση της γενικής συνέλευσης γιατρών, αναστέλλεται και η λειτουργία των τακτικών και απογευματινών ιατρείων, από τις 15 Οκτωβρίου.

Δείτε:

Καταρρέει το ΕΣΥ στην Κρήτη: Στο Βενιζέλειο σταματούν τα χειρουργεία, εκτός από τα έκτακτα και τα ογκολογικά…

Μάλλον η πραγματικότητα είναι ότι το νοσοκομείο εμφανίζει εικόνα διάλυσης… Χωρίς το υπουργείο, η 7η ΥΠΕ ή διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος να κάνουν το παραμικρό.

Το προσωπικό φυλλοροεί και είναι φανερό, αν δεν αλλάξει κάτι ουσιαστικά, ότι το νοσοκομείο μετράει αντίστροφα το χρόνο…

Χαρακτηριστική του κλίματος που υπάρχει είναι επιστολή που έστειλαν εργαζόμενοι στο Candiadoc, περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση, όπως τη βιώνουν…

Αγαπητό candiadoc,

Ίσως σύντομα δεν θα χρειάζεται να ξαναγράψουμε για το Βενιζέλειο. Δεν θα υπάρχει ανάγκη. Έχει φθάσει ένα κλικ πριν τους τίτλους τέλους.

Δυστυχώς…

Ανύπαρκτη η διοίκηση, ανύπαρκτη η 7η ΥΠΕ, ανύπαρκτο το υπουργείο. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να παρακολουθούνε το facebook και να φωνάζουν στα γραφεία τους εργαζομένους που έχουν γράψει  αιχμηρά σχόλια να τους τρομοκρατούν και κάτι τυπάκια άσχετα και αμόρφωτα, υπεύθυνοι και καλά, να κάνουν screen shot και να τα δείχνουν στην ΥΠΕ και την διοίκηση (άραγε γι αυτό πληρώνονται από το ελληνικό κράτος;)

Έφεραν στεφανιογράφο, είπαν. Δεν ξέρουμε ποιος τον έφερε… Ξέρουμε όμως ότι δεν υπάρχει προσωπικό να τον δουλεύει. Ένας μόνο γιατρός έχει εκπαιδευτεί και κανένας νοσηλευτής. Υπήρχε νοσηλεύτρια που είχε εκπαιδευτεί στον στεφανιογράφο στο Πανεπιστημιακό αλλά η χρηστή διαχείριση του νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ την έστειλαν μόνιμα στο Πανεπιστημιακό!!!!!! Αρα στεφανιογράφος ναι προσωπικό να τον δουλέψει όχι.

Οι γιατροί μας θα κλείσουν τα τακτικά ιατρεία. Δεν αντέχουν οι άνθρωποι πια. Ζητούν το δίκιο τους και αντί να το βρουν, τους κοροϊδεύουν ότι “δεν θέλετε να δουλέψετε” και τέτοια! Οι χειρουργοί είναι γνωστό ότι δεν χειρουργούν! Οι ειδικευόμενοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα! Υπάρχουν τμήματα που αν λείψει ένας δεν μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα. 6-7 τμήματα του νοσοκομείου σε πολύ λίγο καιρό, δεν θα μπορούν να δουλέψουν – πέρα από το αναισθησιολογικό που ήδη δεν δουλεύει !

Στην υπηρεσία καθαρότητας όσο πάει είναι και λιγότερο προσωπικό και όλο πιέζεται και περισσότερο, αφού κάποιες από την υπηρεσία βρίσκουν “δρόμο” για να γίνουν γραμματείς κλπ… Ξέρετε, με αξιοκρατικά κριτήρια…

Αναξιοκρατία, ανασφάλεια, κόπωση. Δεν το λες και success story.
Πού είναι το υπουργείο; Δεν μπορεί να λέει ότι δεν ξέρει γιατί τα δημοσιεύματα είναι πια με μορφή χιονοστιβάδας.

Λυπόμαστε για το νοσοκομείο που κάποτε μας έδινε μόνο χαρές…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί