Η προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Άγιο Νικόλαο

Την Τρίτη, 03/10/2023 πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου η προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών στις 8 Οκτώβρη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία του Γιώργου Φιλιππάκη, υποψήφιου δημάρχου στο Δήμο Αγ. Νικολάου.

Ο Γιώργος Φιλιππάκης ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε: “Στις επόμενες 5 μέρες πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα στην κάλπη και στη συνείδησή του κόσμου.  Όλες τις προηγούμενες μέρες, βρεθήκαμε με πολύ κόσμο, στις περιοδείες που κάναμε σε δομές, χώρους δουλειάς, στα χωριά και στην πόλη. Για άλλη μία φορά, φάνηκε η υπερσυσσώρευση των προβλημάτων, και η αγωνία των απλών ανθρώπων για να δοθούν λύσεις. Ακούσαμε και ακουστήκαμε. Συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε. Και διεκδικούμε την ψήφο όλων, και την παρουσία τους στους αγώνες της επόμενης μέρας. 

Η κάθε ψήφος στην Λαϊκή συσπείρωση μετράει. Είναι ψήφος συνείδησης-ψήφος αγώνα και αντεπίθεσης. Μία ψήφος, που η αξία της γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. Γιατί αυξάνει τη δυναμικότητα μας μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια. Δίνει δύναμη στην δύναμη του λαού. Μας δίνει τα όπλα και τα νταούλια να κάνουμε θόρυβο! Έναν θόρυβο ικανό να ξυπνήσει και τους πιο βαριά κοιμισμένους! Που θα ξεσηκώσει τον κόσμο έτσι ώστε να παλέψει στο πλάι μας και να μάθει να διεκδικεί. Να διεκδικεί για όλα αυτά που έχει ανάγκη –τα μικρά και τα μεγάλα. Να διεκδικεί με αλληλεγγύη και για το συμφέρον των πολλών, ενάντια στα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών. 

Είναι η Λαϊκή Συσπείρωση, η μόνη δύναμη που καλεί το λαό να αγωνίζεται, που δεν τον καλεί κάθε 4-5 χρόνια μόνο και μόνο για να δώσει τη “συγκατάθεσή” και να ορίσει “αρμόδιους” για να παζαρεύουν με το κεφάλαιο τις ανάγκες τους. Ξέρουμε πολύ καλά που οδηγούν όλα αυτά τα παζάρια. Δείχνουμε τα δόντια μας σε αυτούς και στα κέντρα εξουσίας που τους υπηρετούν. Η στάση μας μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια, αλλά και η πολιτική μας τοποθέτηση και δράση το έχει αποδείξει.

Η Λαϊκή συσπείρωση, η μόνη δύναμη που λέει την αλήθεια. Ότι η τοπική διοίκηση είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Ότι οι αποφάσεις και οι κατευθύνσεις και οι προτεραιότητες, ορίζονται από μία εχθρική προς το λαό πολιτική γραμμή. Αυτή τη γραμμή που ακολουθούν όλοι αυτοί οι δήθεν αχρωμάτιστοι και ακομμάτιστοι. Και ότι σε αυτήν τη γραμμή πρέπει να αντισταθούμε και να αντιτάξουμε τις δικές μας ανάγκες. Ότι για να δούμε πραγματικά μία άσπρη μέρα, πρέπει την πολιτική αυτή – μαζί με τους εκφραστές της- να την ξεπατώσουμε από τη ρίζα.

Δεν γίνεται , ΕΕ και κεντρικό κράτος να δίνουν τις κατευθύνσεις για το που και πόσα χρήματα θα δαπανηθούν και για ποιο σκοπό, στη λογική πάντα του κόστους- οφέλους. Δεν γίνεται άλλο, η κεντρική εξουσία και το κεφάλαιο να υπαγορεύουν στους δήμους τι έργο θα παράγουν και με τι προτεραιότητα. Δεν γίνεται άλλο την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν σχολεία – κοινωνικές δομές – υποδομές πολιτικής προστασίας, να μιλάνε κάποιοι για open mall και να ξοδεύουν ένα σκασμό λεφτά σε άρτο και θεάματα. Δεν γίνεται άλλο, την ίδια στιγμή που οι δημόσιες επενδύσεις μένουν στα χαρτιά για δεκαετίες, να χτίζονται χιλιάδες νέες κλίνες μεγαλοξενοδόχων ,με κρατική χρηματοδότηση – λεφτά από την τσέπη και τον ιδρώτα του λαού δηλαδή. Για μας, επιλέξιμη δαπάνη, είναι αυτή πού αντανακλά μία λαϊκή ανάγκη. Τόσο απλά.”

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γ.Φιλιππάκης τόνισε: “παλεύουμε για έναν δήμο λειτουργικό και όμορφο, που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών. Που θα είναι δίπλα στους ανθρώπους του και θα διεκδικεί μαζί τους. Που θα αξιοποιεί την τεχνολογία και την επιστήμη, για πραγματική ποιότητα ζωής για τους δημότες και τους επισκέπτες του.».

Ο Αλέκος Μαρινάκης στην ομιλία τους υπογράμμισε ότι: “Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τους δήμους της Κρήτης μπορεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και τα στελέχη τους. Η ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της πολιτικής του συστήματος, των κατευθύνσεων της ΕΕ, των δεσμεύσεων απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» «διαφέρει ριζικά από τους συνδυασμούς των εκλεκτών των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) που μόνο μέλημά τους έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τουριστικού και εμπορικού κεφαλαίου, των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που ετοιμάζονται να πάρουν το “φιλέτο” του ΒΟΑΚ, των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, τις ανεμογεννήτριες, που στηρίζουν τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, τη διασύνδεση με αγωγούς φυσικού αερίου κλπ.”

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλέκος Μαρινάκης: «τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, οι ανάγκες των εργαζομένων και όλου του λαού της Κρήτης ήταν ουσιαστικά έξω από τις προτεραιότητες και τους προϋπολογισμούς της διοίκησης του Αρναουτάκη. Ενώ διαπιστώνεται εκπληκτική ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας όταν πρόκειται να υλοποιηθούν επενδυτικά έργα ή να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι επιχειρηματικοί όμιλοι, την ίδια στιγμή είναι “επιλεκτικά ανίκανη” και αναποτελεσματική σε έργα υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες. Γι’ αυτό και δεν παίρνονται μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Γι’ αυτό ενώ υπάρχουν σχέδια για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων με ταυτόχρονη μέριμνα για εξασφάλιση υδάτων για τους αγρότες και κατοίκους της επαρχίας αυτά δεν υλοποιούνται».

Αυτή τους η πολιτική δεν είναι τυχαία, επεσήμανε ο Αλέκος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι: «περιφερειακή και δημοτικές αρχές είναι πιστοί στην εγκληματική πολιτική που λογαριάζει τις λαϊκές ανάγκες ως “κόστος” και βάζει στο ζύγι τις ανθρώπινες ζωές, τις λαϊκές περιουσίες και την προστασία του περιβάλλοντος με τις κάθε φορά “αντοχές της οικονομίας”, τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Απέναντι σε αυτή την πολιτική μοναδικό αποκούμπι είναι η “Λαϊκή Συσπείρωση”, η μόνη πραγματική δύναμη εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια της Κρήτης, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να μπουν οι ανάγκες του λαού του νησιού στο προσκήνιο!».

“…Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν είναι άγνωστοι στον λαό του Αγίου Νικολάου. Βρέθηκαν μπροστά στις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο της πόλης και την τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, ενάντια στην υποστελέχωση υπηρεσιών, για την ενίσχυση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και ενάντια στους σχεδιασμούς μετατροπής των περιοχών του Δήμου σε ένα απέραντο πάρκο ανεμογεννητριών. Συμπαραστάθηκαν στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων της πόλης. Γιαυτό ο κρητικός λαός μπορεί να ενισχύσει αποφασιστικά τηΛαϊκή Συσπείρωσηστην Περιφέρεια και τους δήμους της Κρήτης στις 8 Οκτωβρίου. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και ο οργανωμένος αγώνας, για να έχουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός της Κρήτης δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Για να σταματήσει η λογική του “πάμε και όπου βγει” και “να πάμε αλλιώς” με τον λαό μπροστά να μάχεται για τα δικαιώματά και τις διεκδικήσεις του!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί