Μπέος λίγο πριν πνιγεί ο Βόλος: «Η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη, μην ακούτε τους αξιοθρήνητους πολιτικούς απατεώνες»

«Πού το είχε τόσο νερό ο Θεός» είπε σήμερα

Ατελείωτο επικοινωνιακό σόου από τον Αχιλλέα Μπέο τις τελευταίες ώρες στα Social Media για τις νέες πλημμύρες στον Βόλο. Ενώ αρχικά λέει πως όλα είναι ελεγχόμενα και απευθύνει ύβρεις υποστηρίζοντας πως «ο νερό το έστειλε ο θεός για να ξεβρομίσει η πόλη από τους πολιτικούς απατεώνες» στη συνέχεια, αρκετές ώρες μετά, κάνει έκκληση στους πολίτες να ανέβουν στις ταράτσες. Όλα αυτά ενώ στιγμές αγωνίας εκτυλίσσονται ξανά στην πόλη με τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να βυθίζονται για δεύτερη φορά στο νερό μέσα σε μερικές ημέρες.

«Μην ακούτε και διαβάζετε τους αξιοθρήνητους πολιτικούς απατεώνες» φώναζε ο Αχιλλέας Μπέος. Και μετά ο Βόλος πνίγηκε ξανά στο νερό.

«Δυο-τρεις ώρες ακόμη και όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείτε» υποστήριζε το απόγευμα της Τετάρτης. Όλα αυτά ενώ η ευρύτερη περιοχή ήταν σε κατάσταση συναγερμού για την κακοκαιρία Elias. «Δεν κινδυνεύει κανένας», έλεγε.

«Το νερό το έστειλε ο θεός για να ξεβρομίσει η πόλη από τους πολιτικούς απατεώνες», ακούγεται να λέει σε άλλο βίντεο.

Παράλληλα, το μεσημέρι της Τετάρτης, ζητούσε από τους πολίτες να μη δίνουν σημασία σε «ομάδα από γνωστά παρακμιακά στοιχεία της πόλης που συνεχίζουν την προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους πολίτες μέσω του διαδικτύου».

Ωστόσο, το απόγευμα, σε άλλο βίντεο ακούγεται να λέει: «Έρχεται δύσκολο βράδυ».

Εν συνεχεία, το βράδυ έκανε έκκληση στην κάμερα και στους κατοίκους να ανέβουν σε υψηλότερα κτίρια και ταράτσες ενώ υποστήριζε: «δεν μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση»:

Σήμερα το πρωί βγήκε στην κάμερα της ΕΡΤ αναφέροντας ότι επικρατεί απέραντη θλίψη καθώς η βροχή συνεχίζεται, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμυρίζουν ξανά.

«Κινδύνευσαν ζωές. Ο κόσμος κινδυνεύει. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Ακόμη και εγώ παρέμεινα εγκλωβισμένος. Το 80% της πόλης παραμένει χωρίς ρεύμα. Το νερό δημιουργεί πρόβλημα. Οι αγωγοί έφυγαν. Ο κόσμος δεν μπορεί να δουλέψει. Μιλάμε για εκατομμύρια νερό και λάσπη. Πού το είχε τόσο νερό ο Θεός» δήλωσε.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες της δημοτικής Αρχής να καθαρίσει ρέματα και φρεάτια και να απομακρύνει φερτά υλικά. Ωστόσο οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν κουραστεί μετά από 20 ημέρες συνεχούς εργασίας.

Περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση ο κ. Μπέος ανέφερε ότι το νερό δεν έχει διέξοδο και το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει ρεύμα έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν αντλίες. «Σταμάτησαν γεωτρήσεις, κόπηκαν σωλήνες» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι η καταστροφή είναι χειρότερη από την προηγούμενη περιγράφοντας την ως «καταστροφή του Νώε» και επισημαίνοντας ότι «ο Βόλος όλος έγινε λίμνη». Ο δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε πρωτοφανές το φαινόμενο και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορείς να μαζέψεις τόσο νερό που έρχεται».

Γεμάτα μπάζα τα ποτάμια πριν «πνιγεί» ξανά η πόλη

«Άχρηστοι, άχρηστοι, άχρηστοι», ήταν η κραυγή αγωνίας κατοίκου του Βόλου στην ανάρτησή του στο Facebook μια ημέρα πριν το νέο καταστροφικό χτύπημα της κακοκαιρίας Elias στην πόλη.

Ανάρτηση που συνόδευε με φωτογραφία του Κραυσίδωνα γεμάτου με χώματα και μπάζα, σχεδόν, μέχρι την κοίτη του.

«Κοιτάξτε πώς είναι σήμερα ο Κραυσίδωνας ενώ περιμένουμε νέα κακοκαιρία. Τί έκαναν 20 μέρες τώρα οι άχρηστοι;
Επόμενο ήταν να σπάσει ξανά απόψε Τετάρτη ο Κραυσίνδωνας. Άχρηστοι, άχρηστοι, άχρηστοι!», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Βολιώτης.

Η ανάρτησή του προκάλεσε οργισμένα σχόλια και από άλλους κατοίκους του Βόλου που στα σχόλιά τους αναρτούσαν φωτογραφίες ντοκουμέντο για την κατάσταση του ποταμού, φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ότι η νέα υπερχείλιση του ποταμού Κραυσίδωνα ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑΣ
photo/Facebook/Κωνσταντίνος Βολιώτης
ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑΣ
photo/Facebook/Κωνσταντίνος Βολιώτης

Ο κάτοικος του Βόλου είχε κάνει ανάρτηση και στις 25 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας με φωτογραφικό υλικό την κατάσταση του ποταμού Άναυρου που επίσης «έσπασε» βυθίζοντας τον Βόλο στο νερό και τη λάσπη.

« “Πανέτοιμος” για τη νέα κακοκαιρία. Τι έκαναν 10 μέρες τώρα;», αναρωτιόταν ο Κωνσταντίνος Βολιώτης με την απάντηση να δίνεται από την κακοκαιρία το δραματικό βράδυ της Τετάρτης, τρεις ημέρες μετά την προειδοποίηση για την κατάσταση των ποταμών που διαρρέουν τον Βόλο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί