Ελ.Βατσινά: Να αποδείξουμε έμπρακτα ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι η προτεραιότητα του κράτους
Κακοκαιρία, Blue Horizon και επιφυλάξεις για τη Δικαστική Αστυνομία στην ομιλία της βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Δικαστική Αστυνομία
Εκφράζοντας την οργή και τη θλίψη της για τους νεκρούς της φονικής κακοκαιρίας Daniel, τους αγνοούμενους αλλά και τις καταστροφές σε υποδομές, περιουσίες και τις καλλιέργειες του Θεσσαλικού Κάμπου, ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης 14.09.2023 η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας – Τροποποιήσεις ν. 4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης»
Η κ.Βατσινά έκανε ειδική αναφορά στον όλεθρο που βιώνει οι πληγείσες περιοχές, σημειώνοντας μάλιστα όσα μεταδίδουν ήδη τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περί εκτόξευσης των τιμών των αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές.
Εστίασε όμως και στην Ασφάλεια που οι πολίτες της Ελλάδας δυστυχώς … δεν αισθάνονται, τονίζοντας ότι “εδώ και μια 5ετία, αν και μετράμε καταστροφές και απώλειες, ακόμη δεν έχουμε αναθεωρήσει τα σχέδια πολιτικής προστασίας. Οφείλουμε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι η προτεραιότητα του κράτους. Κι αυτό θα γίνει – όχι με άλλα λόγια, αλλά – με πράξεις, άμεσες και αποτελεσματικές”.
Η Ελένη Βατσινά αναφέρθηκε και στον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη η βουλευτής έκανε λόγο για μία βαθιά κρίση αξιών και για μια παραίτηση – αυτή του Υπουργού κ.Βαρβιτσιώτη – που δεν απάλυνε ούτε το βαρύ πένθος, ούτε τα όσα ειπώθηκαν δημόσια από τον κ.Βαρβιτσιώτη για τον άδικο θάνατο του 36χρονου.
Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την στελέχωση και λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας, η Ελένη Βατσινά σημείωσε ότι ήδη ένα χρόνο τώρα, από την ψήφιση του σχετικού νόμου για τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας, ως σήμερα, δεν έχει υπάρξει κανένα δείγμα υλοποίησης. Αναγνώρισε ωστόσο ότι το σώμα αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα σύσσωμου του νομικού κόσμο.
Παράλληλα εστίασε σε κάποια σημεία του νομοσχεδίου, για τα οποία εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις:
- το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται η υποψηφιότητα ανώτερων ή ανώτατων δικαστικών λειτουργών, που έχουν αφυπηρετήσει, και
- τη μοριοδότηση υποψηφίων που υπηρέτησαν σε συγκεκριμένες θέσεις στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, εκτιμώντας ότι δημιουργείται κάποια δυσμενής διάκριση εις βάρος των υπολοίπων υποψηφίων ή ειδικότερα των γυναικών υποψηφίων.