Λάρισα: Αστυνομικός δίνει εντολή να μπουν ανάμεσα σε διαδηλωτές και να χτυπήσουν ακόμη κι αν δεν έχουν κάνει τίποτε (βίντεο)

Φαίνεται πως η βία και η καταστολή ήταν η οδηγία της αστυνομίας για την απώθηση των διαδηλωτών έξω από την περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα, την Κυριακή κατά την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media, καταγράφει το διάλογο μεταξύ αστυνομικών, όπου ένας εξ αυτών ακούγεται να ενημερώνει τους υπόλοιπους για τον τρόπο δράσης τους:

«Θα μπούμε μες στον κόσμο! Θα σπάσουν αυτοί. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει. Θα μπούμε μέσα στον κόσμο, εντάξει;», ακούγεται στο βίντεο.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια κατά την άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές. Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν τα άτομα, το πλήθος απάντησε με συνθήματα, άναψε φωτιά σε κάδους, ενώ έγινε χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Οι Αστυνομία προχώρησε σε 24 προσαγωγές ενώ τραυματίστηκαν και 6 αστυνομικοί.

Ωστόσο το βίντεο προκαλεί προβληματισμό για τη δράση των αστυνομικών στα χθεσινά επεισόδια της Λάρισας αλλά και για το αν ήταν ειλημμένη η απόφαση της αστυνομίας να επιτεθεί στους πλημμυροπαθείς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί