Κακοκαιρία Daniel: Τέταρτος νεκρός – Έξι οι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας- Δεκάδες εγκλωβισμένοι

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία Daniel καθώς τέταρτος άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός. Πρόκειται για 49χρονο κτηνοτρόφο από το Πετρωτό Δομοκού Φθιώτιδας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ καταπλακωμένος από φερτά υλικά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας ανασύρθηκε από ρέμα πλησίον του οικισμού Πετρωτό Δομοκού και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επιχείρησαν 6 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε σε σημείο που είχε καταστεί δύσβατο και απροσπέλαστο από όσα κατέβασαν οι χείμαρροι που προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή.

Ο 49χρονος είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, πριν εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και από τότε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 49χρονος είναι το τέταρτο θύμα της κακοκαιρίας Daniel. Τη ζωή τους έχασαν ένας 51χρονος και μια 87χρονη στον Βόλο και ένας 82χρονος στην Καρδίτσα.

Ο 82χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο χωριό Ελληνόπυργος. Τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν, με τα φερτά υλικά να τον καταπλακώνουν.

6 αγνοούμενοι

Έξι άτομα αγνοούνται στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, όπου είναι εγκλωβισμένα 20 άτομα. Αλλά 40 είναι εγκλωβισμένα στα Μεγάλα Καλύβια και 4 στα Καλογριανά. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές σε υποδομές, περιουσίες, καλλιέργειες και επιχειρήσεις. Σε απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο Θεσσαλικός κάμπος, και πλέον και ο κάμπος της Καρδίτσας. Ο Βόλος παραμένει για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ στο Πήλιο οι κάτοικοι είναι αποκομμένοι. Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε χείμαρρος με αποτέλεσματα να πλημμυρήσουν αρκετά σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο, με δρόμους που έχουν κλείσει, ενώ τα μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα, Τρίκαλα καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων Θεσσαλίας. Πολλά τα προβλήματα επίσης στη Φθιώτιδα και στις Ροβιές Ευβοίας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, στους νόμους Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας αλλά και στο Βόλο εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία “Daniel”, όπως ανέφερε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία.

Επιπλέον, όπως είπε, «τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στους νομούς Αργολίδας ειδικότερα στις περιοχές Ναυπλίου, Τροιζήνας, Κρανιδίου, Πόρτο Χέλι, Νέα Επίδαυρος, Σπέτσες, στους νομούς Αρκαδίας, στο ‘Αστρος, στο νομό Λακωνίας, στην περιοχή της Νεάπολης, στο νομό Αττικής, ειδικότερα τα νότια προάστια και ανατολικά προάστια και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ειδικότερα στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και Βόλου εκεί που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο».

Ειδικότερα στην περιοχή της Θεσσαλίας επιχειρούν 155 συνεργεία με 480 άτομα προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης συνδράμουν δυνάμεις από την 1η, την 2η, την 7η, την 8η, την 5η, την 6η και την 4η ΕΜΑΚ με προσωπικό διασωστικό και διασωστικές λέμβους.

Σε συνεργασία με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τόνισε ο κ. Πουρναράς, γίνεται προσπάθεια για προσέγγιση σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα και προσέθεσε ότι ήδη από το μεσημέρι που το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και η από αέρος διάσωση και ήδη ένα ελικόπτερο Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος με διασώστες απεγκλώβισε μία γυναίκα με αναπηρικά προβλήματα από την περιοχή της Αγίας Τριάδος.

Δύσκολη η κατάσταση στις ΠΕ Τρικάλων και Καρδίτσας – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι από το ύψος του νερού σε δημοτικά διαμερίσματα

Σοβαρά προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά αλλά και οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

Κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανυπολόγιστες ζημιές από την επέλαση του νερού, ενώ οι κάτοικοι, σε ορισμένες περιοχές, αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι, λόγω του ύψους του νερού που έχει φτάση μέχρι τις αυλές.

Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών έχει να κάνει με το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο και αν αυτό το νερό θα διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ δύσκολη για τις πεδινές περιοχές.

Σπίτια έχουν γκρεμιστεί, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ ο Πηνειός ποταμός αρχίζει και ξεχειλίζει σε χωριά των Τρικάλων. Επίσης, ο Ληθαίος ποταμός που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων έχει ξεχειλίσει προς γειτονιές της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνει έκκληση να σταλεί ειδικός εξοπλισμός για να γίνει απεγκλωβισμός ανθρώπων, ενώ κάνει λόγο και για πολλές κατολισθήσεις στον ορεινό όγκο, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως “κατεβαίνουν τα βουνά μας”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, τονίζει επίσης, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα υφίσταται ο δήμος Παλαμά, όπου πολλοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στις κατοικίες και επιχειρήσεις τους και θα πρέπει άμεσα να γίνει ο απεγκλωβισμός τους.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό Τρικάλων

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό Τρικάλων, προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων, λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Βόλος: Συνεχίζονται τα καιρικά φαινόμενα, χωρίς νερό η πόλη – Ανυπολόγιστες καταστροφές στο Πήλιο – Τέσσερις αγνοούμενοι

Κορυφώνεται η αγωνία, όσο περνούν οι ώρες και οι μέρες, για τους ανθρώπους που αγνοούνται στον Βόλο και το Πήλιο και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ η κακοκαιρία επιμένει με ραγδαίες μπόρες -από το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας- με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα προβλήματα τόσο στον Βόλο, όσο και στο Πήλιο που κυριολεκτικά έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές.

Στον Βόλο υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας 

Υπερχείλισε και πάλι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας μέσα στην πόλη του Βόλου, εξαιτίας της νέας νεροποντής που -από το πρωί- σαρώνει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Το ποτάμι ξεπέρασε τα όριά του από το ύψος της γέφυρας στην Γιάννη Δήμου και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις από την περιοχή της Χιλιαδούς και συνεχίζει μέχρι τις εκβολές του. Ήδη, στις παρόχθιες οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη έχουν παρασυρθεί δεκάδες αυτοκίνητα και τα νερά επεκτείνονται προς τις συνοικίες της Κηφισιάς στην Παρασκευοπούλου, σε όλη τη Χιλιαδού, τον Αγιο Παντελεήμονα, την Παπαδιαμάντη ,τα Παλαιά, τους Αγίους Αναργύρους και έχουν κλείσει όλες οι γέφυρες του χειμάρρου.

  • Έχει διακοπεί η κίνηση αυτοκινήτων σε όλες τις περιοχές και η σύνδεση του κέντρου του Βόλου με τη Νέα Ιωνία.

Χωρίς υδροδότηση και πόσιμο νερό για τρίτη ημέρα

Ο Βόλος είναι χωρίς υδροδότηση και πόσιμο νερό για τρίτη ημέρα και οι Αρχές δίνουν αγώνα για να δώσουν ανάσες ζωής σε μία πόλη που προσπαθεί να επανέλθει σε ένα στοιχειώδες επίπεδο κανονικότητας, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η πρωτόγνωση κακοκαιρία, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Ο Δήμος Βόλου με συνεργεία διανέμει χιλιάδες μπουκάλια πόσιμου νερού στους πολίτες με οργανωμένη διανομή σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος κατήγγειλε ότι ορισμένοι πωλούν νερό σε υψηλές τιμές χαρακτηρίζοντάς τους ως μαυραγορίτες.

Με μήνυμα του 112 στις 09:37 δόθηκε εντολή για νέα παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, διότι καταβάλλονται προσπάθειες να διανοιγούν οι δρόμοι που καλύπτονται από τα βουνά λάσπης και τις φερτές ύλες και να καθαριστούν φρεάτια και αποχετευτικό δίκτυο που δεν άντεξαν στους τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν στην περιοχή και κατέβασαν οι χείμαρροι από το Πήλιο.

  • Οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου και πάλι δεν στάθηκε δυνατόν να λειτουργήσουν, αφού οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και δεκάδες λεωφορεία έχουν βουλιάξει στις λάσπες και παραμένουν αποκλεισμένα. Η πόλη εξακολουθεί να είναι χωρίς ταξί, υπεραστικές συγκοινωνίες και τρένα.
  • Κλειστή παραμένει σχεδόν στο σύνολό της και η αγορά του Βόλου, ενώ έγινε γνωστό ότι όσες επιχειρήσεις καταφέρουν να λειτουργήσουν θα πρέπει να κλείσουν στις 6 το απόγευμα για προληπτικούς λόγους.

Βιβλική καταστροφή

Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί όλες οι υποδομές στην πόλη του Βόλου και τα προάστια, όπως το λιμάνι και οδικές αρτηρίες που οδηγούν έξω από την πόλη.

Ζημιές έχουν προκληθεί και σε αρχαιολογικούς χώρους τεράστιας αξίας και σημασίας, όπως στις νεολιθικές ανασκαφές στο Διμήνι και το Αρχαίο Θέατρο, ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και το Μουσείο-Συγκρότημα Τσαλαπάτα επλήγησαν από ανυπολόγιστες ζημιές, αφού καλύφθηκαν από τόνους λάσπης.

Βιβλικές είναι οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο, αφού δεν μπορεί να κινηθεί κανείς προς το Νότιο Πήλιο όπου έπεσε γέφυρα στην Μπούφα ή έχουν κλείσει οι δρόμοι από κατολισθήσεις σε εκατοντάδες σημεία ή έχουν καταστραφεί και χαθεί στη θάλασσα από τη μανία της θεομηνίας. Χάος επικρατεί στη Μηλίνα, στο Χόρτο, στα Καλά Νερά, στον Πλατανιά, στην Αφησσο, στα Ανω και Κάτω Λεχώνια στην κατεύθυνση προς το Νότιο Πήλιο που έχουν χαθεί δρόμοι ,σπίτια και αυτοκίνητα και είναι αδύνατη η επικοινωνία και η χερσαία προσέγγιση.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και στο Ανατολικό Πήλιο με χειρότερα πληγείσες περιοχές τον Αγιο Ιωάννη, το Παπά Νερό και το Χορευτό , όπως και στην Τσαγκαράδα. Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί και η Μακρυνίτσα όπου μεγάλες ποσότητες νερού παρέσυραν σπίτια και αυτοκίνητα από το πάρκινγκ στη Μπράνη.

  • Ηδη στην περιοχή βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, που συντονίζει τις προσπάθειες για την επαναφορά στην κανονικότητα της περιοχής, ενώ συνδράμουν δυνάμες από όλη την Ελλάδα που έχουν μεταφερθεί από τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα και μαζί τους εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες όπως από τη Μεσσηνία και την Ηπειρο.
  • Στη Μαγνησία επιχειρούν 160 πυροσβεστικά οχήματα , 400 πυροσβέστες και 5 ΕΜΑΚ από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στον Βόλο και τη Μαγνησία βρίσκονται και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Βρετανία και άλλες χώρες και καταγράφουν τις εικόνες χάους που προκλήθηκαν στην περιοχή.

Λάρισα: Συνεχίζονται οι πλημμύρες σε όλο τον νομό – Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την περιοχή Κάστρο

Συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα και οι καταστροφές σε πολλές περιοχές του νόμου Λάρισας. Στην περιοχή Καστρο της Λάρισας υπήρξε σήμερα επιχείρηση απεγκλωβισμού τουλάχιστον 20 ατόμων, από ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ, η οποία ξεκίνησε με βάρκες την επιχείρηση διάσωσής τους. Παράλληλα, ο παραλιακός δρόμος της περιοχής του Αγιόκαμπου στον δήμο Αγιάς έχει κοπεί από τα ορμητικα νερά και η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται και στα Φάρσαλα όπου μεγάλες ποσότητες νερού, λάσπης και πέτρες πλημμύρισαν την πόλη με τις καταστροφές να είναι μεγάλες. Αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται σε ολόκληρες τις περιοχές των περιφερειακων δήμων του νόμου Λάρισας. Χθες αργά το βράδυ μεταφέρθηκαν σε πρόχειρη δομή στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πόλης της Λάρισας τουλαχιστον 100 κάτοικοι από το χωριό Αρμένιο για να φιλοξενηθούν.

Με προβλήματα η Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από την Λαμία έως την Κατερίνη, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία των οχημάτων από την Κατερίνη έως τη Λαμία, στο ρεύμα προς Αθήνα, διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα στην Εθνική Οδός από Λαμία μέχρι Κατερίνη, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της ακινητοποίησης  οχημάτων σε διάφορα σημεία του συγκεκριμένου τμήματος της ΠΑΘΕ. Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων.

Οι κάτοικοι της Λαμίας έλαβαν νέο μήνυμα μέσω του 112 που τους ειδοποιούσε για τη διακοπή της κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ από Λαμία έως Κατερίνη λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων»

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ακινητοποιημένων οχημάτων σε τμήματα της ΠΑΘΕ, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Α/Δ ΠΑΘΕ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από Λαμία έως Κατερίνη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών.

Καρδίτσα: Ζητούν ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό

Σχεδόν το σύνολο των χωριών του κάμπου της Καρδίτσας είναι κάτω από το νερό από τη έντονη βροχόπτωση, ενώ τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.

Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών. Πλημμυρισμένα είναι χωριά και στους δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων. Η εικόνα στην πόλη της Καρδίτσας είναι καλύτερη, αλλά άρχισε να βρέχει και πάλι καταρρακτωδώς, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στην Αττική

Το πρώτο κύμα του «Daniel» στην Αθήνα σημειώθηκε χθες το απόγευμα όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια προκαλώντας κομφούζιο σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Η Τροχαία αναγκάστηκε σε αρκετά σημεία να προχωρήσει στη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων. Από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα σε Μοσχάτο, Καλλιθέα, Πετράλωνα με πολλές βιοτεχνίες και αποθήκες να έχουν πλημμυρίσει.

Στο Μοναστηράκι πλημμύρισαν καταστήματα, ενώ από το δεύτερο κύμα των έντονων βροχοπτώσεων, νερά μπήκαν και στο διάδρομο του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά, ομίχλη και διϋλιστήριο πετρελαίου

Φωτογραφία από την κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη οδό Πύργου από την Πειραιώς έως την οδό Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λ. Βουλιαγμένης από το ύψος της οδού Πρίγκηπος Πέτρου στη Γλυφάδα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • στην οδό Πύργου από την οδό Πειραιώς ως την οδό Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  •     στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος του νοσοκομείου Ασκληπιείο στη Βούλα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
  •     στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος της πλατείας Κρήτης στη Βούλα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
  •     στη Λ. Βουλιαγμένης από το ύψος της οδού Πρίγκηπος Πέτρου στη Γλυφάδα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα,
  •     στη Λ. Βουλιαγμένης από το ύψος της οδού Ρήγα Φεραίου στη Βούλα, στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη,
  •     στη συμβολή των οδών Ελπίδος και Παλαιάς Μαρκοπούλου στο Μαρκόπουλο,
  •     στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα,
  •     στην οδό Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  •     στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος της Λ. Αλίμου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
  • Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Σχίνου, που είχε διακοπεί από το ύψος του Αλεποχωρίου, λόγω συσσώρευσης υδάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • Επιπρόσθετα κανονικά διεξάγεται πλέον και η κυκλοφορία στην οδό Σεμιτέλου στο κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί από χθες για τον ίδιο λόγο.

Πολίτες παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά έξω από το μετρό στον «Ευαγγελισμό»

Βομβαρδισμένοι οι δρόμοι στο Μοσχάτο

Όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κώστας Στάμου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στο Μοσχάτο, στην Καλλιθέα, και στα Πετράλωνα. Στο Μοσχάτο έχουν προκληθεί κρατήρες στους δρόμους και είναι αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων. Μάλιστα ένα λεωφορείο έπεσε μέσα σε λακούβα και ακινητοποιήθηκε.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε μέσα σε χαντάκι που είχε δημιουργηθεί στην οδό Πύργου από τη σφοδρή νεροποντή καθώς ο οδηγός δεν είχε καταλάβει ότι ήταν κλειστός ο δρόμος.

Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, λόγω υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού

Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων από υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Hellenic Train. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

4.870 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική

Συνολικά 4.870 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από προχθές, Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα το πρωί λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε Γενική Επιφυλακή», επισημαίνει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωση της. Επιπλέον, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα  από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως και σήμερα τις απογευματινές ώρες προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί