Ανοχύρωτη η χώρα: Δυο οι νεκροί, 4 οι αγνοούμενοι από την κακοκαιρία – Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές

Στις ανατολικές ακτές του Πηλίου εντοπίστηκε την Τετάρτη νεκρή μία ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα μας.

Δεύτερο θύμα από την κακοκαιρία στη Μαγνησία – Νεκρή ηλικιωμένη

Πρόκειται για το δεύτερο επιβεβαιωμένο θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, μετά τον 70χρονο που καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε λόγω του μεγάλου όγκου νερού στον Άγιο Γεώργιο.

Συγκεκριμένα, οκτώ πυροσβέστες που επιχείρησαν στην περιοχή Πάλτση για τον εντοπισμό της, βρήκαν τελικά τη σορό της άτυχης γυναίκας μέσα σε σωρό από ξύλα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί η τύχη τριών ακόμη ατόμων. Συγκεκριμένα στην ίδια περιοχή αγνοούνται ένας 85χρονος και ένας 87χρονος, όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση, ενώ ακόμη ένας 42χρονος αγνοείται στο Βόλο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε αντιληπτό στις Αρχές ότι οι αγνοούμενοι στη Θεσσαλία είναι πλέον τέσσερις, καθώς δεν έχει γίνει δυνατό να εντοπιστεί ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι πρόκειται για νεαρό που εργαζόταν ως βοσκός και ζούσε σε τροχοβίλλα, στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Ανοχύρωτη η χώρα

Ηκακοκαιρία Daniel δοκιμάζει την ανοχύρωτη χώρα με τρομακτικές ποσότητες βροχής και αποτέλεσμα νεκρούς, αγνοούμενους και τρομακτικές καταστροφές.

Από το βράδυ της Δευτέρας (4/9) και μέχρι σήμερα πολλές περιοχές της χώρας έχουν χτυπηθεί με τις καταστροφές, σε σπίτια, οδικό δίκτυο, γέφυρες, υποδομές, καλλιέργειες, επιχειρήσεις και καταστήματα να μην είναι δυνατόν ακόμα να υπολογιστούν καθώς το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Μαγνησία -Σποράδες
Η Μαγνησία θρηνεί δύο νεκρούς ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων.

Συγκεκριμένα αγνοούνται ένας 85χρονος και ένας 87χρονος καθώς και ένας 42χρονος στοω Βόλο.

Οι καταστροφές στον Βόλο και στο Πήλιο είναι τρομακτικές.

Δρόμοι κόπηκαν στα δύο, γέφυρες κατέρρευσαν, ποτάμια ξεχείλισαν, σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις καταστράφηκαν.

Από την υπερχείλιση χειμάρρου έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Λάρισας – Αθήνας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Σκιάθος με τεράστιες καταστροφές.

Καρδίτσα- Φάρσαλα
Η κακοκαιρία Daniel χτύπησε Καρδίτσα και Φάρσαλα που βούλιαξαν από τον τεράστιο όγκο του νερού με την Πολιτική Προστασία να απαγορεύει την κυκλοφορία.

Σοβαρά προβλήματα σε Επίδαυρο, Ερμιόνη, Κρανίδι, Κόστα

Η κακοκαιρία Daniel χτύπησε το βράδυ και την Αργολίδα, που από τις πρώτες πρωινές ώρες προσπαθεί να επαναφέρει σε λειτουργική κατάσταση το οδικό της δίκτυο και το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η μεγάλη ανησυχία των τοπικών Αρχών αφορά τον «δεύτερο γύρο» έντονων βροχοπτώσεων που αναμένεται το μεσημέρι.

Οι οδηγοί και οι κάτοικοι πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί, καθώς έχουν γίνει προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας. 

Ο δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων Σωτήρης Σούχλας ανέφερε ότι οι δρόμοι από Επίδαυρο προς Τροιζηνία και από Γαλατά προς Ερμιονίδα ήταν κλειστοί.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί σε αρκετές περιπτώσεις κλήσεις για βοήθεια. Μέχρι νωρίς το πρωί μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, είχαν γίνει 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία. Στο Κρανίδι και την Ερμιονίδα έγιναν ακόμη 25 κλήσεις. Σε τέσσερις περιπτώσεις μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο άτομα που βρίσκονταν εκεί. Σημειώνεται ότι στις γειτονικές Σπέτσες υπήρξαν ακόμη 12 12 κλήσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, το νερό που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι διπλάσιο σε σχέση με την καταστροφική κακοκαιρία «Ζορμπάς» του 2018.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ περιέγραψε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, την Ερμιόνη, το Κρανίδι, την Κόστα και αλλού. 

Χείμαρροι ξεχείλισαν προκαλώντας ζημιές και μεταφέροντας φερτά υλικά σε τμήματα του οδικού δικτύου. Τα μέσα που διαθέτουν οι δήμοι και η Περιφέρεια (σκαπτικά, γκρέιντερ κτλ.) προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία του.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισαν αρκετές περιοχές, στις οποίες γίνεται προσπάθεια να επανέλθει το ρεύμα.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης επίσης ανέφερε μεγάλες ζημιές και ανάρτησε σχετικό οπτικό υλικό, από ζημιές τόσο στη Νέα Επίδαυρο όσο και στη Δήμαινα και την Αρχαία Επίδαυρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί