Νέα Φιλαδέλφεια: Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης για Έλληνες και Κροάτες

Εξελίξεις αναμένονται στην έρευνα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, του οπαδού της ΑΕΚ, ο οποίος μαχαιρώθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με το Star, αναμένεται να εκδοθούν επιπλέον εντάλματα σύλληψης τόσο για Κροάτες όσο και για Έλληνες χούλιγκαν. Είναι ήδη γνωστό ότι δεν έχουν συλληφθεί όλα τα άτομα που συμμετείχαν στη φονική συμπλοκή το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου.

Ένταλμα για Έλληνα ύποπτο

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού, έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν Έλληνα ύποπτο. Η εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ομολόγησε ότι συμμετείχε στα επεισόδια και αναζητείται αυτή τη στιγμή από τις αρχές για να συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να εκδοθούν σήμερα και άλλα εντάλματα σύλληψης για Κροάτες που έχουν ταυτοποιηθεί μέσω οχημάτων που κατασχέθηκαν από την αστυνομία. Σύμφωνα με πηγές, αναμένονται περίπου 4 με 5 νέα εντάλματα σύλληψης, γεγονός που σηματοδοτεί αύξηση του αριθμού των ατόμων που κατηγορούνται σε σχέση με το τραγικό τέλος του Μιχάλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος αναμένεται εντολή για την εξέταση των κινητών τηλεφώνων που ανήκουν στους 105 συλληφθέντες. Πιστεύεται ότι οι συσκευές αυτές ενδέχεται να περιέχουν κρίσιμα στοιχεία, όπως μηνύματα και φωτογραφίες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση των συνεχιζόμενων ερευνών.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα των Ελλήνων που συναναστράφηκαν και παρείχαν υποστήριξη στους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Καταπέλτης τα εντάλματα

Καταπέλτης είναι τα εντάλματα για την προφυλάκιση των χούλιγκανς. Όπως αναφέρεται σε αυτά, οι χούλιγκαν σχεδίαζαν την φονική επίθεση πολλές ημέρες πριν: «…οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν στην Αττική, σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, πάντως τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου 2023 έως τις 8 Αυγούστου 2023 από κοινού, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από περισσότερα από τρία άτομα ( εγκληματική οργάνωση) και εντάχθηκαν σε αυτήν ως μέλη της, επιδιώκοντας, την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων» αναφέρουν.

Οι Κροάτες χούλιγκαν περιγράφονται και ως ύποπτοι φυγής αλλά και τέλεσης και άλλων αδικημάτων.

«Σταμάτησε η ζωή μου, όταν έχασα το παιδί μου»

Η μητέρα του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή μιλάει για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του 29χρονου γιου της έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα και συγκλονίζει. «Ζητάω δικαίωση. Να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που έκανε στο παιδί μου αυτό το κακό», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, σημειώνει: «Το ξημέρωμα με βρήκε η αδελφή μου στην αυλή και μου λέει “το παιδί είναι βαριά χτυπημένο”. Πήρα στο νοσοκομείο και εκεί τρελάθηκα. Ήταν ένα παιδί με προσωπικότητα, με πιστή, με τις εικόνες του, να διαβάζει το ευαγγέλιο, το βράδυ με τα φιλαράκια του. Αγαπούσε την ΑΕΚ»

Όπως είπε η μητέρα του Μιχάλη, γύρισε από τη δουλειά του, ξεκουράστηκε και μετά της είπε ότι θα πάει για καφέ στην καφετέρια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Δυστυχώς τα ξημερώματα, το παιδί της δεν ήταν πια στη ζωή. «Κατέρρευσα. Δύο ημέρες ήμουν στο νοσοκομείο. Καλύτερα να τέλειωνα μαζί με το παιδί μου. Σταμάτησε εκεί η ζωή μου, όταν έχασα το παιδί μου. Τώρα τρέχω στο νεκροταφείο και ανάβω το καντηλάκι του», είπε.

«Αυτοί μόνο άνθρωποι δεν είναι. Ήρθαν να μου σκοτώσουν το παιδί. Θα δικαιωθεί το παιδί  μου. Θα βρεθεί ο δολοφόνος του. Θα βρεθεί, το πιστεύω. Ήρθαν από μια ξένη χώρα να σκοτώσουν το παιδί μου», είπε, χωρίς να μπορεί να πιστέψει πώς συνέβη αυτή η τραγωδία.

Απευθυνόμενη μάλιστα στον άνθρωπο που σκότωσε τον Μιχάλη είπε: «Να κοιτάξει αυτό που έκανε στο παιδί μου, να το μετανιώσει, αλλά και να μετανιώσει το παιδί μου εγώ το έχασα. Θα πληρώσει για το κακό που έκανε στο παιδί μου, δε θα μείνει ατιμώρητος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί