Απόπειρα προσαγωγής λουόμενου στη Γαύδο καταγγέλλει πρωτοβουλία παραθεριστών

Οι διαμαρτυρίες του κόσμου απέτρεψαν την προσαγωγή

Απόπειρα προσαγωγής λουόμενου στο Σαρακήνικο, καταγγέλλει μέσω ανάρτησής της πρωτοβουλία παραθεριστών της Γαύδου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση, πιθανός λόγος για την προσαγωγή ήταν ο γυμνισμός, καθώς τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στην δήμαρχο Γαύδου και τους παραθεριστές, με αφορμή τις ταμπέλες σε παραλίες που απαγορεύεται ή επιτρέπεται ο γυμνισμός.

Στην καταγγελία της πρωτοβουλίας αναφέρεται:

Σήμερα το πρωί περίπου στις 11 η ώρα ένας νέος αστυνομικός της Γαύδου με πολιτικά ρούχα προσπάθησε να προσαγάγει έναν λουόμενο στην παραλία του Σαρακήνικου. Πιθανός λόγος για την προσαγωγή ήταν ο γυμνισμός.

Ο αστυνομικός ζήτησε από τον λουόμενο να τον ακολουθήσει στο τμήμα. Όταν ο λουόμενος και παριστάμενος κόσμος ζήτησαν πολύ ήρεμα εξηγήσεις για την διαδικασία, ο αστυνομικός απάντησε ότι δεν θα του μάθουν τη δουλειά του και απείλησε ότι αν αντισταθεί θα του πέρασει χειροπέδες.

Την ώρα που ο λουόμενος περνούσε μπροστά από τις καφετέριες, φώναξε στο συγκεντρωμένο κόσμο ότι τον προσαγάγουν, και υπήρξαν διαμαρτυρίες που απέτρεψαν την προσαγωγή.

Ο αστυνομικός ζήτησε από τον λουόμενο να μιλήσει με τον δικηγόρο του και έφυγε. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση κόσμου που βρίσκονταν στην παραλία που έδειξαν την αλληλεγγύη τους καθώς και άτομα που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Παραθεριστών Γαύδου.

Ενημερώθηκαν δικηγόροι που ήταν στο νησί και έγινε ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο. Ο λουόμενος που έρχεται χρόνια στο νησί, μόλις είχε φτάσει στο Σαρακήνικο και είχε κάνει μια βουτιά περιμένοντας το λεωφορείο.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί