Θρήνος στην Κρήτη: Το τελευταίο αντίο στον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά (Bίντεο & φωτο)

Βουβός είναι ο πόνος στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου, όπου αυτή την ώρα πραγματοποιείται η κηδέια του ήρωα πιλότου, σμηναγού Χρήστου Μούλά ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος ενώ πραγματοποιούσε κατάσβεση στην Πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Κάρυστο.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί έφτασε η σορός του σμηναγού, στον Ιερό Ναό Αγίου Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι, με πολλούς συγγενείς φίλους και συναδέλφους να βρίσκονται στον ναό για να απευθύνουν το τελευταίο αντίο στον σμηναγό.

Στην κηδεία παρίσταται και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ παρών είναι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου , η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκανάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο ναύαρχος εν απποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, επίτημος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και εκπρόσωποι από την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις.

«Θλίψη αλλά και σεβασμό για τους ήρωές μας, για τους ανθρώπους που αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, συνεχίζουν να έιναι εκεί, στα μέτωπα των πυρκαγιών», είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Σήμερα τιμούμε έναν ήρωα», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύντροφος του 34χρονου αποχώρησε από τον ναό, καθώς διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα εκφωνηθούν έξι επικήδειοι. Επικήδειο θα εκφωνήσει και ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Συγγενείς και φίλοι κατέκλυσαν τον ναό για να πουν το τελευταίο αντίο στον ήρωα σμηναγό. Νέα παιδιά ντυμένα στα μαύρα ήρθαν να αποχαιρετήσουν τον ξάδερφο, τον φίλο, τον κουμπάρο τους…

Ο πραύλιος χώρος της εκκλησίας, είναι γεμάτος με στεφάνια, από φίλους συγγενείς και συναδέλφους του 34χρονου σμηναγού. Χαρακτηριστικό είναι το στεφάνι που απέστειλαν οι συμμαθητές του σμηναγού. «Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ», γράφουν.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο πραύλιος χώρος της εκκλησίας, είναι γεμάτος με στεφάνια, από φίλους συγγενείς και συναδέλφους του 34χρονου σμηναγού. Χαρακτηριστικό είναι το στεφάνι που απέστειλαν οι συμμαθητές του σμηναγού. «Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ», γράφουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί