Περίεργο θέαμα σε παραλία της Κρήτης: Η θάλασσα έγινε… πράσινη (Φωτο)

Ανησυχία προκλήθηκε σε κατοίκους κι επισκέπτες στην παραλία του Κουμ Καπί στα Χανιά.

Όσοι επισκέφθηκαν την παραλία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα περίεργο θέαμα την Τετάρτη.

Η θάλασσα σε ένα σημείο της εμφάνισε ένα πράσινο χρώμα προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους το οποίο δεν γνωρίζουν τι είναι και από που προέρχεται…

Το γεγονός αυτό μάλιστα, τυχαίνει να συμβαίνει και σε ημέρα, που οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ υψηλές, με πολλούς να επιλέγουν την συγκεκριμένη παραλία προκειμένου να δροσιστούν.

Σε τι οφείλεται το φαινόμενο

Όπως προέκυψε από την σχετική αυτοψία, υπαίτιος για το σπάνιο αυτό φαινόμενο, είναι ο καύσωνας που επικρατούσε χθες στην περιοχή. Ειδικότερα, λόγω των τόσο υψηλών θερμοκρασιών, το φυτοπλαγκτόν αποκολλάται από τον βυθό και βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας, χρωματίζοντας πράσινα τα νερά. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει απότομη αλλαγή θερμοκρασίας αλλά και νηνεμία στην θάλασσα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρόκειται για κάποια επικίνδυνη ή τοξική ουσία, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκαλέσει κνησμό η δερματικές αντιδράσεις ειδικά σε άτομα με ευαισθησία.

Πάντως, είναι μια ουσία που βιοαποικοδομείται μόνη της ενώ ήδη σήμερα με τον ελαφρύ κυματισμό που επικρατεί, το φαινόμενο ήδη αρχίζει να υποχωρεί.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί