Ζέφη Δημαδάμα: Από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ΓΓ Ισότητας – Διαγράφηκε από το κόμμα της

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την αξιοποίηση στελεχών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑλ, αυτή τη φορά δίνοντας θέση Γενικής Γραμματέως Ισότητας σε στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη που δεν έχει αποχωρήσει αλλά είναι και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Η Ζέφη Δημαδάμα, Διδάσκουσα στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, και Μέλος της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναλαμβάνει Γενική Γραμματέας Ισότητας.

Η κυρία Δημαδάμα ήταν στενή συνεργάτιδα της Φώφης Γεννηματά ενώ κατά το παρελθόν υπήρξε και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. 

Σε ανάρτησή της, η κα Δημαδάμα δήλωσε: «Θεωρώ αυτονόητη την υποβολή της παραίτησής μου από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο για λόγους δεοντολογίας». 

Με ανακοίνωσή του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι η κα Δημαδάμα τίθεται εκτός κόμματος, προσθέτοντας ότι έχει δρομολογηθεί και η αντικατάστασή της από την θέση της αντιπροέδρου στο γυνακείο τμήμα του PES.  «Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ΓΓ

Από το σύνολο των 64 γενικών Γραμματέων, οι 34 (53%) παραμένουν στη θέση που κατείχαν, ενώ οι 30 (47% είναι νέοι). Από τους 30 νέους οι 13 (43%) είναι γυναίκες ( 18 γυναίκες στο σύνολο, ποσοστό 28%). Εχουν αξιοποιηθεί στελέχη από τη Δημόσια Διοίκηση καθώς και στελέχη της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι κανείς από τους Γενικούς Γραμματείς δεν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές. Όπως σχολιάζουν πηγές, αξιοποιούνται στελέχη από τον δημόσιο τομέα όπως οι κ.κ. Δραμαλιώτη, στέλεχος της γ.γ. Συντονισμού, Καμπούρης, στέλεχος γ.γ. Συντονισμού, Κόλλια, στέλεχος ΤΑΙΠΕΔ, Αγγελάτου, Διπλωμάτης. Καλύβα, στέλεχος υπ. Υγείας και Καλύβα, στέλεχος του ΓΛΚ αλλά και στελέχη από την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα όπως οι οι κ.κ. Αϊβαλιώτης, Ψύλλα, Κατσαρός, Αγγελής, Μαγουλάς και Καράντζαλος.

ΥπουργείοΓενική ΓραμματείαΌνομα
Προεδρία ΚυβέρνησηςΓΓ ΣυντονισμούΕύη Δραμαλιώτη
ΓΓ Νομικών και Κοινοβουλευτικών ΘεμάτωνΣτέλιος Κουτνατζής
ΓΓ Επικοινωνίας και ΕνημέρωσηςΔημήτρης Γαλαμάτης
ΕΓ Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού (Foresight)Γιάννης Μαστρογεωργίου
Εθνικής Οικονομίας και ΟικονομικώνΓΓ Δημοσιονομικής ΠολιτικήςΠαυλίνα Καρασιώτου
ΓΓ Φορολογικής ΠολιτικήςΜαίρη Ψύλλα
ΕΥΣΤΑ – Ταμείο ΑνάκαμψηςΟρέστης Καβαλάκης
ΓΓ Χρηματοπιστωτικού Τομέα και  Διαχείρισης Ιδιωτικού ΧρέουςΘεώνη Αλαμπάση
ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑΔημήτρης Σκάλκος
ΕΓ Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤΝίκη Δανδόλου
ΕΓ Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ-ΤΣΓιώργος Ζερβός

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί