Εμπρός λοιπόν: Μετά τον Δανέλλη στην περιφέρεια Κρήτης, ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Ηρακλείου

Εντάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ηττήθηκε δυο φορές και με συντριπτικό τρόπο στις πρόσφατες εκλογές. Και μια τρίτη ακόμα ήττα ήταν η παραίτηση από την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνω, παραίτηση από την προεδρία, όχι αποχώρηση από την πολιτική.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπάρχουν και σήμερα ακόμα σκληρές συνθήκες. Καμιά φορά μοιάζουν και διαλυτικά τα φαινόμενα. Φυσικό θα πει κάποιος με όσα συνέβησαν. Ασφαλώς.

Όμως αυτή η ιστορία με τις δυο εκλογικές ήττες και την παραίτηση Τσίπρα δεν αφήνει πολλά περιθώρια επανάπαυσης, καθώς έρχονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Και μετά οι ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φαίνεται ότι πάει εντελώς απροετοίμαστος στην αυτοδιοικητική εκλογική μάχη. Υπήρχε ή υπάρχει κίνδυνος να μην έχει καν υποψηφίους σε περιοχές όπως ο δήμος Ηρακλείου. Για πρώτη φορά στην ιστορία! Ακόμα και με το μικρό 3%, πάντα είχε δικό του υποψήφιο δήμαρχο και πάντα κατάφερνε να τον εκλέξει δημοτικό σύμβουλο. Σήμερα;

Κι όμως σήμερα η εκλογική ήττα στις εθνικές εκλογές δίνει την ευκαιρία για ένα “περίσσευμα στελεχών” που μπορούν να παλέψουν στην αυτοδιοίκηση. Σχεδόν οι μισοί βουλευτές του 2019 δεν είναι πλέον σήμερα στη Βουλή.

Στο Ηράκλειο δυο από τους τρεις. Ο Σωκράτης Βαρδάκης και ο Νίκος Ηγουμενίδης δεν εξελέγησαν. Θα μπορούσαν όμως να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον δήμο Ηρακλείου. Ο ένας από τους δυο υποψήφιος δήμαρχος και ο άλλος με πολιτικό συμβολισμό υποψήφιος σύμβουλος. Μαζί με όλα τα στελέχη.

Το ίδιο στην περιφέρεια Κρήτης, δίπλα στον Σπύρο Δανέλλη, που έπραξε πολιτικά ορθά και δήλωσε “παρών” στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Ας πάρουν παντού πάνω τους οι πρώην κοινοβουλευτικοί τη μάχη της αυτοδιοίκησης. Και στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι και στα Χανιά και σε όλους τους δήμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μέχρι τώρα επιλογές που ΄καίγονταν από τα ίδια τα στελέχη. Μην ξεχνούμε τι έγινε το 2019 στο δήμο Ηρακλείου, με την πολυδιάσπαση των δυνάμεων.

Και κάτι τελευταίο: Ας σπεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τον Χάρη Καστανίδη υποψήφιο βουλευτή Θεσσαλονίκης να δούμε τότε πώς θα αντιμετωπίσει έναν πρωτίστως σοσιαλιστή και αντιδεξιό πολιτικό ο χαμηλοϋψής Ανδρουλάκης…

Τέλος στον θρήνο, ώρα για κινήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί