Φωτιά στη Νάξο: Μάχη με τις φλόγες στην Κεραμωτή – Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

Φωτογραφία: CYCLADESOPEN.GR

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα από την φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κεραμωτή Νάξου. Επιχειρούν 5 οχήματα και 12 πυροσβέστες του κλιμακίου Νάξου, ενώ έχει δοθεί εντολή να μεταβούν στο νησί 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το cycladesopen.gr, συνολικά επιχειρούν 38 πυροσβέστες (αναμεσά τους 10 από την Αττική που κατέφθασαν με ελικόπτερο και 8 από Σύρο) και 10 οχήματα της Πυροσβεστικής, το ένα προερχόμενο από την Πάρο. Έχουν σηκωθεί και εναέρια μέσα, με δύο ελικόπτερα να επιχειρούν από αέρος.

Η πυροσβεστική αναφέρει ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν οικισμοί ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλούνται σπίτια. Σύμφωνα με το naxospress.gr, κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ και υπάρχει διακοπή ρεύματος σχεδόν στο σύνολο της ορεινής Νάξου (από Χαλκί έως Απόλλωνα).

Ο δρόμος που περνάει από τα σημεία που μαίνονται οι φλόγες έχει κλείσει για προληπτικούς λόγους, αλλά και για την διευκόλυνση των πυροσβεστών που επιχειρούν.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως η επιχείρηση κατάσβεσης αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες, αφού στον Απείρανθο ο πυροσβεστικός κρουνός βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, μπλοκαρισμένος από οχήματα τα οποία καλούνται να μετακινήσουν οι πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευή οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχύος 4 μποφόρ με τις ριπές αέρα να φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί