Φωτιά σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στον ημιώροφο της Βιοκλινικής στην οδό Μητροπόλεως (πρώην κλινική Γαληνός), ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς παρά μόνο για αναπνευστικά προβλήματα ασθενών και εργαζόμενων λόγω των πυκνών καπνών. Σε νοσοκομείο αναμένεται να μεταφερθεί και η διευθύντρια της κλινικής με προβλήματα στην αναπνοή.

Μια νεαρή γυναίκα που είχε μεταβεί στην κλινική για να γεννήσει με πρόκληση μεταφέρθηκε αρχικά μέσα με ασθενοφόρο, ενώ σε κατάσταση σοκ ήταν ο σύζυγός της. Μαζί της ήταν οι γιατροί της κλινικής και οι διασώστες, ενώ λίγο αργότερα διεκομίσθη σε νοσοκομείο για τον τοκετό.

Κάποιοι ασθενείς βγήκαν από το κτήριο, από την είσοδο/έξοδο επί της Μορκεντάου, ενώ άλλοι μαζί με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έμειναν στα μπαλκόνια, καθώς δεν μπορούσαν να κατέβουν λόγω ύπαρξης καπνού στο κλιμακοστάσιο. Λίγο πριν τις 10 άρχισε και η απομάκρυνση αυτών των ατόμων.

Ένας χειρουργός βρισκόταν στο χειρουργείο και όταν ξέσπασε η φωτιά και γέμισε με καπνούς το νοσοκομείο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Σύμφωνα με μαρτυρία άλλου γιατρού, η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα από τον χώρο της αποστείρωσης. «Εγώ ήμουν μέσα και ξαφνικά άκουσα κόσμο να τρέχει. Μύρισα καπνούς, άκουσα τσιρίδες. Όλα έγιναν όπως έπρεπε, όμως, και δεν κινδύνεψε κάποιος», ανέφερε ο συγκεκριμένος.

Μεγάλο βάρος σήκωσαν αρχικά οι αναισθησιολόγοι καθώς υπήρχαν αρκετοί ασθενείς στα χειρουργεία. Τώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχουν αποσωληνωθεί όλοι οι ασθενείς.

Ήδη τέσσερα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, αλλά υπάρχει συνεννόηση με όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, που έχουν τεθεί επί ποδός για να παράσχουν βοήθεια εφόσον χρειαστεί. Το 5ο άτομο που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ήταν η εγκυμονούσα.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε υδροφόρα οχήματα, ενώ υπάρχει και γερανοφόρο όχημα που έχει αναπτυχθεί.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Φωτο εξωφύλλου: thestival.gr, πληροφορίες: thestival.gr, voria.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί