Πανελλαδικές 2023: Πώς έγραψαν οι υποψήφιοι – Πού πήραν κάτω από τη βάση (πίνακες)

Περί τις 13:00 το μεσημέρι ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, με το υπουργείο Παιδείας να δίνει στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των εξεταζόμενων.

Στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2023 έλαβαν μέρος 73.220 υποψήφιοι, λίγο περισσότεροι, δηλαδή από πέρυσι που ήταν 72.120 και οι επιδόσεις του δεν έχουν αξιοσημείωτη διαφορά από τις περσινές.

Δείτε:

Πανελλαδικές 2023: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από τη συμμετοχή σε τουλάχιστον δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (εκτός των Μουσικών Σπουδών).

Παρακάτω θα δείτε τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Εξετάσεις ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα:

ΕΠΑΛ ΓΕΛ υποψήφιοι
Υπουργείο Παιδείας

Οι επιδόσεις τους

Με βάση τα στοιχεία που γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας, στα Μαθηματικά και την Ιστορία οι υποψήφιοι είχαν χαμηλές επιδόσεις, αφού όπως φαίνεται, παραπάνω από το 50% εξ αυτών έπιασε κάτω από τη βάση. Ειδικότερα, στα μαθηματικά το 55,93% έγραψε κάτω από 10, ενώ στην Ιστορία το 50,76%.

Πίνακας βαθμολογία πανελλήνιες
Υπουργείο Παιδείας


Όμως και στα υπόλοιπα μαθήματα οι επιδόσεις δεν «απογειώθηκαν», αφού και στη Φυσική το 48,04% έγραψε κάτω από τη βάση, στη Χημεία το 44,85% αλλά και στα Αρχαία το 41,54%.  

Οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους με τρεις τρόπους, ενώ οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Δείτε αναλυτικά εδώ όλα τα στατιστικά.

Θετικών πανελλήνιες 2023
Υπουργείο Παιδείας
Πανελλήνιες 2023
Υπουργείο Παιδείας
Οικονομικά πληροφορική πανελλήνιες 2023
Υπουργείο Παιδείας
Ειδικότητες ΕΠΑΛ πανελλήνιες 2023
Υπουργείο Παιδείας

Πώς θα δείτε τις βαθμολογίες

Η ανακοίνωση έγινε με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

  • Στα σχολεία: Στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα έχουν αναρτηθεί πίνακες με τους οκταψήφιους κωδικούς κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα
  • Στα κινητά: Όσοι μαθητές έχουν δηλώσει αριθμό κινητού λαμβάνουν γραπτό μήνυμα sms μέσω εφαρμογής που αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET)
  • Στο διαδίκτυο: Στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr ένας χρήστης μπορεί να ενημερωθεί πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό του υποψηφίου και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί