Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, επισκέφτηκε χθες το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Καστελίου. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Γιάννης Γωνιανάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτή του ΚΚΕ και ο Γιάννης Χριστοφοράκης μέλος της Επιτροπής περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. 

Στην διάρκεια της περιοδείας συνομίλησαν με δεκάδες εργατοτεχνίτες, επιστημονικό προσωπικό και αρχαιολόγους που απασχολούνται αυτήν την στιγμή στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της χώρας. Κατά την διάρκεια της συζήτησης οι εργαζόμενοι έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν στον χώρο εργασίας όπως η εντατικοποίηση, οι χαμηλοί μισθοί, τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας τους και συνολικά το ζήτημα της ακρίβειας που εξαϋλώνει τον μισθό στις πρώτες 15 ημέρες.

Στην παρέμβαση του στους εργαζόμενους ο Γιάννης Πρωτούλης σημείωσε: «Δουλεύετε  στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της χώρας. Έγιναν εκλογές στις 21 Μαΐου και αυτήν την Κυριακή πάμε για τις επόμενες. Στο μεσοδιάστημα έγινα πράγματα όμως που πρέπει να μας προβληματίσουν. Από τις 21 Μάη, 2 εργαζόμενοι έχουν χάσει την ζωή τους εν ώρα εργασίας και ένα ακόμα έχει σακατευτεί. Από έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, όπως στην ναυπηγοεπισκευαστική  ζώνη του Περάματος και σε μεγάλα εργοτάξια της Αττικής. Οι ζωές αυτών των ανθρώπων δεν γυρνάνε πίσω, τα έργα ξαναγίνονται. Για αυτό και όλα τα έργα πρέπει να γίνονται με ασφάλεια πρώτα από όλα αυτών που τα χτίζουν. Να δουλεύουν σε καλές συνθήκες και μισθούς της προκοπής. Από αυτό το έργο και όσα φτιάχνονται στην χώρα  θα βγουν δισεκατομμύρια κέρδη. Μόνο την φετινή χρονιά τα κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρήσεων ήταν κάποια δισεκατομμύρια. Την ίδια στιγμή που εμείς δουλεύουμε για μισθούς ψίχουλα, για 10 και 12 ώρες, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο και την ανυπαρξία μέτρων προστασίας που θεωρούνται κόστος για την μεγαλοεργοδοσία με αποτέλεσμα να μην  ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ζωντανοί σπίτια μας.»

Στην συνέχεια τόνισε ότι «η κατάσταση δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα μετά τις εκλογές για τους εργαζομένους, θα είναι αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα. Ενώ όπως διαφαίνονται τα πράγματα θα χειροτερέψουν αν δούμε μόνο δύο στοιχεία. Την εαρινή συμφωνία της ΕΕ που μιλάει για πρωτογενή πλεονάσματα της οικονομίας άρα κοστολογημένα όλα για τα κέρδη της εργοδοσίας και παγωμένους μισθούς τουλάχιστον μέχρι το 2027 και βλέπουμε. Ενώ άκρως αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ που ζητά ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των υπερωριών που μπορούν να ασχοληθούν οι εργαζόμενοι. 

Καθώς επίσης και η προσπάθεια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων να πάρουν πίσω ότι έχουμε κατακτήσει με τους αγώνες μας το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια να πάρουν πίσω την σύμβαση των οικοδόμων. Αυτό δείχνει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.»

Καταλήγοντας ο Γιάννης Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους «να σκεφτούν ποιοι θα είναι στο πλευρό τους την επόμενη ημέρα. Θα είναι αυτοί που ήταν δίπλα και τα προηγούμενα χρόνια. Σε κάθε κατάκτηση που είχαν οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν αποκούμπι τους κομμουνιστές. Εμείς δεν κάναμε αντιπολίτευση στα λόγια όπως ο Σύριζα που ψήφισε το 50 % του νόμου Χατζηδάκη που βάζει ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν έχει απέναντι ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα και ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Για αυτό στις 25 Ιούνη βγάζουμε ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ που αποτελεί 100% εργατική λαϊκή αντιπολίτευση.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί