Τσίπρας από Χανιά: Καμία από τις υποσχέσεις Μητσοτάκη δεν κατατέθηκε στις Βρυξέλλες- Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στην ομολογία Σκυλακάκη

Δύο εναλλακτικά κυβερνητικά σχέδια από τα δύο τα κόμματα εξουσίας στον τόπο μας συγκρούονται στις κάλπες της 25 Ιουνίου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες στα Χανιά, που του επεφύλαξαν θερμή  υποδοχή. «Το σχέδιο της ΝΔ και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κεντρική διαχωριστική γραμμή είναι ότι εμείς προτάσσουμε ως αξία αναντικατάστατη, αναλλοίωτη, την ανθρώπινη ζωή. Αυτοί, τα κέρδη και τις ζημιές. Εμείς θα αγωνιζόμαστε για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, όχι για τα κέρδη και τις ζημιές» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε επίσης:

Αλ. Τσίπρας από τα Χανιά: Στις κάλπες κρίνεται το πόσο σταθερή θα είναι η δημοκρατία, όχι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (φωτο-βίντεο)

Ψεύτικες υποσχέσεις Μητσοτάκη για μισθούς, συντάξεις, αφορολόγητο! – Το παραδέχτηκε ωμά ο Σκυλακάκης! (βίντεο)

Αλ. Τσίπρας από τη ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα: «Να ξαναγίνει η ΔΕΗ δημόσια» (Βίντεο & φωτο)

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «τα δύο αυτά σχέδια είναι αντίθετα σαν τη μέρα με τη νύχτα» και υπογράμμισε ότι «το σχέδιο της ΝΔ έχει  κρυφές πτυχές. Το πρόγραμμά τους  είναι ένα. Αυτό που πριν από 2 μήνες κατέθεσαν ως μεσοπρόθεσμο στις Βρυξέλλες και δεν προβλέπει αυξήσεις στο μέσο μισθό 25%, αλλά 1,4 σε βάθος τετραετίας. Το πρόγραμμά τους δεν προβλέπει 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ. Το πρόγραμμά τους προβλέπει 10.000 αντικαταστάσεις αυτών που θα φύγουν από το ΕΣΥ.  Το πρόγραμμα τους δεν προβλέπει αύξηση των δαπανών για την υγεία και την παιδεία, αλλά μείωση. Καθώς μειώνονται κατά 10% οι πρωτογενείς δαπάνες του κράτους. Άλλα λοιπόν λένε και άλλα σχεδιάζουν να κάνουν. Καμία από τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη δεν έχει κατατεθεί στις Βρυξέλλες. Άρα δεν υπάρχουν αυτές οι υποσχέσεις. Υπάρχουν όμως κάποιες κρυφές σκέψεις, δεσμεύσεις, σχέδια: Διαλογή ασθενών είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην υγεία, όπως επεσήμανε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στη υγεία – την φανέρωσε ο κύριος Πνευματικός. Το κρυφό σχέδιο τους είναι να μειώσουν κι άλλο τις δαπάνες, να ιδιωτικοποιήσουν τα νοσοκομεία. Να μειώσουν κι άλλο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και όταν κάποιος άνθρωπος θα βρίσκεται στην ανάγκη και θα πηγαίνει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, θα εξετάζουν αν έχει προσδόκιμο ζωής για να πάρει μια ακριβή θεραπεία. Αν δεν έχει προσδόκιμο ζωής, δεν θα την παίρνει αυτή την ακριβή θεραπεία. Θα πηγαίνει σε ένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο, αν έχει λεφτά. Αν δεν έχει, στο σπίτι του. Αυτό μας είπε ο κ. Πνευματικός. Διαλογή ασθενών».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κρυφή ατζέντα και στην οικονομία. Είπε χαρακτηριστικά ότι «Όσον αφορά την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την οικονομία είναι το σχέδιο Πισσαρίδη. Τα ίδια σχεδιάζουν και δεν τα λένε, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όταν θα τελειώσουν τα pass και τα επιδόματα, αλλά δεν θα μειωθεί ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ. Τα ίδια και χειρότερα σχεδιάζουν για τους πλειστηριασμούς 700.000 ακινήτων, που έχουν περάσει από τις τράπεζες στα funds που τα πήραν κοψοχρονιάς. Και θέλουν να βγάζουν το 100% της αξίας».

ΣΥΡΙΖΑ για τον “μαρτυριάρη” Σκυλακάκη

Κούφιες αποδεικνύονται και με «γαλάζια» σφραγίδα, οι προεκλογικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη μετά την ωμή παραδοχή του Θεόδωρου Σκυλακάκη ότι αρκετές από τις εξαγγελίες της ΝΔ για την επόμενη τετραετία δεν έχουν κατατεθεί στο Μεσοπρόθεσμο, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό αποδεικνύεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφερόμενος σε συνέντευξή στον ρ/σ Παραπολιτικά FM του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκηεπιβεβαιώνοντας πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα «αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και την αντικοινωνική κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο «μαρτυριάρης» κ. Σκυλακάκης παραδέχτηκε ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις Βρυξέλλες, δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη.

«Δεδομένου, ότι η ομολογία έγινε πολλές φορές μετά από διαδοχικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου, κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί το γλωσσικό ολίσθημα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζοντας ότι πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

  • «Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς υποστηρίζει ότι όλα τα μέτρα του προγράμματός του έχουν κατατεθεί στις Βρυξέλλες, αντιθέτως καμία προεκλογική υπόσχεσή του δεν έχει κατατεθεί.
  • Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς διατείνεται ότι το πρόγραμμά του είναι κοστολογημένο.
  • Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς υπόσχεται ότι θα δώσει αυξήσεις 25% στους εργαζόμενους».

«Η αλήθεια είναι ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι κούφιες. Υπόσχεται πράγματα που δεν θα υλοποιηθούν και κρύβει άλλα ακραία, όπως η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία, που σχεδιάζει να υλοποιήσει» σημειώνει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τσαπανίδου: Ο Σκυλακάκης αποκάλυψε τα ψεύδη και την αντικοινωνική κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη

Στη συνέχεια, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας ότι «ο κ. Σκυλακάκης επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και την αντικοινωνική κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Παραδέχθηκε πως στο Μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει η ΝΔ δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές της υποσχέσεις. Παραδέχθηκε πως το πρόγραμμά τους δεν είναι κοστολογημένο, πως υπόσχονται πράγματα που δε θα κάνουν και πως έχουν κρυφή ατζέντα» δήλωσε η κα Τσαπανίδου και πρόσθεσε ότι «η αλήθεια είναι ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι όλες κούφιες. Υπόσχεται πράγματα που δε θα υλοποιηθούν και κρύβει άλλα ακραία, που σχεδιάζει να υλοποιήσει, όπως η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκυλακάκης παραδέχθηκε ότι «το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν περιλαμβάνει μια σειρά από πράγματα τις καινούργιες πολιτικές μας» ομολόγησε. «Νομικά δεν μπορούμε να βάλουμε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό αποδεικνύεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Σε συνέντευξή του στην Νίκη Λυμπεράκη στον Παραπολιτικά FM ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και την αντικοινωνική κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο «μαρτυριάρης» κ. Σκυλακάκης παραδέχτηκε ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις Βρυξέλλες, δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη. Δεδομένου, ότι η ομολογία έγινε πολλές φορές μετά από διαδοχικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου, κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί το γλωσσικό ολίσθημα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

  • Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς υποστηρίζει ότι όλα τα μέτρα του προγράμματός του έχουν κατατεθεί στις Βρυξέλλες, αντιθέτως καμία προεκλογική υπόσχεσή του δεν έχει κατατεθεί.
  • Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς διατείνεται ότι το πρόγραμμά του είναι κοστολογημένο.
  • Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς υπόσχεται ότι θα δώσει αυξήσεις 25% στους εργαζόμενους.

Η αλήθεια είναι ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι κούφιες.

Υπόσχεται πράγματα που δεν θα υλοποιηθούν και κρύβει άλλα ακραία, όπως η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία, που σχεδιάζει να υλοποιήσει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί