Ανησυχία για την έλλειψη προσοχής στα παιδικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στο Ηράκλειο

Τα παιδικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στο περιθώριο – Επιστολή πατέρα νεαρού ποδοσφαιριστή ακαδημίας ποδοσφαίρου

Την ανησυχία του για την έλλειψη προσοχής στα παιδικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στο Ηράκλειο, εκφράζει μέσω επιστολής του πατέρας νεαρού ποδοσφαιριστή ακαδημίας ποδοσφαίρου, καταγγέλλοντας ότι τα παιδικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου είναι στο περιθώριο.

Αναλυτικά η επιστολή:

Είναι απογοητευτικό να διαπιστώνουμε ότι ολόκληρος Δήμος Ηρακλείουη Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου δεν μπορεί να ασχοληθεί επαρκώς με τα μικρά παιδιά και να διοργανώσει ένα παιδικό πρωτάθλημα που θα αποτελούσε πηγή χαράς και ενθάρρυνσης για τους νέους αθλητές. Η αθλητική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό μέρος της ανάπτυξης των παιδιών, προάγοντας τη φυσική και ψυχοκοινωνική τους ευεξία.
Είναι γεγονός ότι οι δραστηριότητες αθλητισμού για παιδιά έχουν αναγνωριστεί ως ένας τρόπος να αναπτυχθούν οι δεξιότητες τους, να εκπαιδευτούν στην ομαδικότητα και την αθλητική ηθική. Επιπλέον, η συμμετοχή σε αθλητικά πρωταθλήματα προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες για ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης και της αίσθησης της επιτυχίας.

Λυπάμαι που παρατηρώ ότι ο Δήμος Ηρακλείου και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου δεν χρησιμοποιούν τους απαραίτητους πόρους και την προσοχή που απαιτείται για την οργάνωση και την πραγματοποίηση ενός παιδικού πρωταθλήματος. Η έλλειψη ενός προγράμματος που να προωθεί τη συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες αποτελεί αποτυχία να παρέχουμε στους νέους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις αθλητικές τους ικανότητες και να αναπτύξουν το πάθος για την άσκηση.

Δεν αρκεί να ξεκινάμε ένα πρωτάθλημα αλλά να το σταματάμε στη μέση, χωρίς να προσφέρουμε μια γιορτή όπου τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν την επίτευξη των προσπαθειών τους και να βραβευτούν για τη συμμετοχή τους. Τα μικρά παιδιά χρειάζονται αναγνώριση και ενθάρρυνση για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό και να αναπτύξουν μια θετική στάση έναντι της φυσικής δραστηριότητας.

Είναι καιρός να δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά και στην αθλητική τους ανάπτυξη. Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να ξεκινήσουν πρωτοβουλίες που θα προάγουν τη συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν δομές και προγράμματα που θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και θα παρέχουν την υποστήριξη και τις πόρους που απαιτούνται για την οργάνωση παιδικών πρωταθλημάτων.

Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια πολιτιστική κουλτούρα που θα αναγνωρίζει και θα τιμά τις προσπάθειες των παιδιών. Μια γιορτή ή τελετή απονομής με μετάλλια και επαίνους θα ενισχύσει την αίσθηση επίτευξης και αυτοπεποίθησης των παιδιών, καθώς θα τους δείξει ότι η προσπάθεια και ο αθλητισμός τους αξίζουν αναγνώριση.
Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια πολιτιστική κουλτούρα που θα αναγνωρίζει και θα τιμά τις προσπάθειες των παιδιών. Μια γιορτή ή τελετή απονομής με μετάλλια και επαίνους θα ενισχύσει την αίσθηση επίτευξης και αυτοπεποίθησης των παιδιών, καθώς θα τους δείξει ότι η προσπάθεια και ο αθλητισμός τους αξίζουν αναγνώριση.

Τέλος, είναι αναγκαίο να επισημανθεί η σημασία της συνεχούς προώθησης της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Για να αναπτυχθεί μια ισχυρή αθλητική κουλτούρα στον Νομό Ηρακλείου, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων φορέων.Μέσω αυτής της συνεργασίας, μπορούν να δημιουργηθούν πλούσιες αθλητικές εμπειρίες και ευκαιρίες για τα παιδιά, ενισχύοντας την υγεία, την αυτοπεποίθηση και την ομαδικότητα τους.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι οι παιδικές αθλητικές δραστηριότητες δεν είναι μόνο για την ενίσχυση της φυσικής υγείας, αλλά και για την ανάπτυξη των κοινωνικών και ψυχολογικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί