Τα «αμνοερίφια» – κλακαδόροι

Του Μιχάλη Τζανάκη

Τα «αμνοερίφια»-«πολίτες» καλούνται πλέον τηλεφωνικά (!!!) στις προεκλογικές συγκεντρώσεις! 2130021…(αριθμός που αντιστοιχεί σε τηλεφωνικό κέντρο, όπως εξακρίβωσα ο ίδιος)! Τα κόμματα που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο –δηλαδή σε εμάς- επιστρατεύουν τις ίδιες τηλεφωνήτριες και τηλεφωνητές που σε παίρνουν για την εξόφληση της πιστωτικής κάρτας ή για την ειδοποίηση του ληξιπρόθεσμου δανείου σου για να σε καλέσουν από την Αθήνα στο Ηράκλειο  στην κιτσάτη εκδήλωση του μεγάλου «αρχηγού» στα … Χανιά!

Τώρα πώς και πού βρήκαν το τηλέφωνό σου, ποιος μπορεί να πληρώνει τόσες τηλεφωνικές κλήσεις όταν είσαι ήδη πνιγμένος στα χρέη, αυτές τις «λεπτομέρειες» μόνο κάποιος «αδέκαστος» εισαγγελέας θα μπορούσε να μας πει, αλλά προφανώς είναι απασχολημένος κι αυτός σ’ αυτό το κράτος που ο σουρεαλισμός είναι ο ες αεί πρωταγωνιστής κι όπου το γελοίο είναι επικρατέστερο του τραγικού!

Αλήθεια γιατί τόσο άγχος να κληθούν «πολίτες» σε τέτοιου είδους κακόγουστα «πανηγύρια»; Εξ ορισμού τα αμνοερίφια θα ακούσουν συνειδητά λεγόμενα ψεύδη και οι ίδιοι οι παριστάμενοι δεν είναι τίποτα άλλο από εκείνα τα παιγνιδάκια-αρκουδάκια που λειτουργούν με μπαταρίες για να κάνουν συντονισμένες κινήσεις για όσο χρονικό διάστημα δουλέψει εννοείται η μπαταρία τους!

Βλέποντας τα πλάνα των συγκεντρώσεων παρατηρώ –εκτός των γνωστών κλακαδόρων- ηλικιωμένους ανθρώπους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μπιζάρουν τον «Αρχηγό» που τους τρέφει με «κουπόνια» και τους έχει κάνει πλιάτσικο το μόχθο δεκαετιών και θλίβομαι…

Θλίβομαι για το επίπεδο του έλληνα πολίτη, για την κρίση του, για την μνήμη του, για το αίσθημα της αυτοεκτίμησης και αξιοπρέπειάς του, θλίβομαι για τον ραγιαδισμό του, για την πλήρη έλλειψη ιστορικής γνώσης και εθνικής υπερηφάνειας. Θλίβομαι γιατί με τέτοιους «πολίτες»-κλακαδόρους τα σχολεία μας θα συνεχίζουν να ερημώνουν, τα Νοσοκομεία μας θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν μέχρι να κλείσουν, οι νέες και οι νέοι μας θα συνεχίσουν να φεύγουν κατά χιλιάδες από τη χώρα μας κι εμείς θα παίζουμε «παλαμάκια» στους … «νεκροθάφτες» μας! 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί