Τσίπρας από Κεφαλονιά: Τα ξεκάθαρα μηνύματα για τη δικαιοσύνη και η αναταραχή του Μαξίμου

Αναταραχή στο Μαξίμου προκάλεσαν τα ξεκάθαρα μηνύματα για τη δικαιοσύνη που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας από την Κεφαλονιά.

Δείτε:

Αλ. Τσίπρας: Ο Κ. Μητσοτάκης έχει καταρρακώσει κάθε έννοια του Συντάγματος – Πολιτική και Κοινωνική Ανάσταση στις 21 του Μάη (Βίντεο)

«Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης». Με αυτές τις επτά λέξεις που ακούγονται στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα θέλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τονίσει την διαχρονικότητα του αιτήματος των πολιτών για την δικαιοσύνη. 

ADVERTISING

«Πόσο πιο επίκαιρο θα μπορούσε να είναι αυτό το μήνυμα, όταν για χρέη 5.000 ευρώ έρχονται τα κοράκια -τα οποία υπηρετεί και ο βουλευτής της ΝΔ στην Κεφαλονιά- να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων; Ο τόπος χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε προγραμματική βάση και αυτό μπορεί να συμβεί με μία προϋπόθεση: Να έρθει πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 21ης Μαΐου» είναι το μήνυμα που συνοδεύει το 5λεπτο βίντεο από την επίσκεψή του Αλέξη Τσίπρα στην Κεφαλονιά, το οποίο δημοσιεύτηκε στην σελίδα του στο Facebook.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftsiprasalexis%2Fvideos%2F669775278290123%2F&show_text=false&width=560&t=0

«2.000 χρόνια μετά και πόσο επίκαιρος είναι ο στίχος που ακούγεται στις εκκλησιές. Αυτό ήταν το ζητούμενο τότε και είναι το ζητούμενο και σήμερα στη χώρα μας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους κατοίκους του νησιού, σημειώνοντας ακόμα ότι βλέπουμε το 99% του παραγόμενου πλούτου να πηγαίνει στο 1% του πληθυσμού.

Ο κ. Τσίπρας επανέφερε και το σκάνδαλο των υποκλοπών λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταρρακώσει κάθε έννοια του Συντάγματος: 
«Μόνο το μισό πολιτικό σύστημα παρακολουθούσε, μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους παρακολουθούσε, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούσε, το μισό υπουργικό του συμβούλιο.

Αλλά όλα αυτά δεν τα έκανε για κακό, τα έκανε από χόμπι» είπε στην συνέχεια ειρωνικά και πρόσθεσε «κάθε άνθρωπος έχει ένα χόμπι. Άλλοι πάνε για ψάρεμα, άλλοι κάνουν αθλητισμό, ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να κάθεται στο γραφείο του να παρακολουθεί τους αντιπάλους του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει οδηγήσει την δημόσια ζωή του τόπου στον βούρκο: «Στον βούρκο των παρακολουθήσεων, της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, της καταστρατήγησης κάθε έννοιας του Συντάγματος» τόνισε.

Ακόμα αναφέρθηκε στις καταγγελίες του κ. Τζανερίκου, σημειώνοντας  ότι «κανονικά θα έπρεπε να είχε επιληφθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διότι εδώ μιλάμε για κακουργηματική πράξη».

Παράλληλα άφησε αιχμές για τον κ. Ντογιάκο λέγοντας ότι στην υπόθεση των υποκλοπών «αντί να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη αυτούς που έκαναν τις παρακολουθήσεις, έσπευδε να δημιουργήσει τείχος σε αυτούς που αποκάλυπταν την αλήθεια. «Δικαιοσύνη μάθετε’ λένε οι γραφές, ‘γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές’ επίσης λένε οι γραφές”  είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν». 

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλουμε και περιμένουμε είναι τη Δικαιοσύνη να την αποκαταστήσει με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός. Διότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε από τους γραμματείς, ούτε από τους φαρισαίους, ούτε από τους υποκριτές» τόνισε.

Τα μηνύματα και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφεραν τέτοια αναταραχή στο Μαξίμου που δεν κατάφεραν να γράψουν σωστά ούτε την λέξη «συνωμοσία».

«Η Κυβέρνησή μας δεν παζαρεύει με κανέναν την ηθική και πολιτική αρχή της ότι εγκληματικές οργανώσεις και καταδικασμένοι για συμμετοχή σε αυτές δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκτός πραγματικότητας. Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας, έστω για λίγο, τις θεωρίες συνομωσίας στην άκρη. Δεν συνάδουν και με το πνεύμα των Αγίων ημερών και με τις προσδοκίες της κοινωνίας. Εξάλλου, η Κέρκυρα, στην οποία επέλεξε να περάσει το Πάσχα, προσφέρεται για ένα χαρούμενο, λαμπερό και καθόλου “μαύρο” Πάσχα, παρά τα όσα διαλαλεί. Του το ευχόμαστε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα. Μόνο που η συνωμοσία δεν γράφεται έτσι… 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί