Η Καϊλή ενώπιον των βελγικών αρχών – Τι δήλωσε ο νέος δικηγόρος της

Ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, βρίσκεται, για τρίτη φορά η Εύα Καϊλή, ζητώντας την αποφυλάκισή μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, ενδέχεται να ασκηθεί έφεση, για πρώτη φορά, τις προηγούμενες δύο δεν είχε ασκηθεί. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δικηγόροι της κας Καϊλή θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι η ευρωβουλεύτρια δεν είναι ύποπτη φυγής και δεν είναι διατεθειμένη να αλλοιώσει στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση του σκανδάλου.

Παράλληλα, προσερχόμενος στο βελγικό δικαστικό συμβούλιο, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί σημείωσε ότι η κα Καϊλή είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της και όχι στις φυλακές.

«Θα ζητήσουμε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους» σημείωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή προσθέτοντας ότι «το βραχιολάκι είναι μία επιλογή».

Σημειώνεται ότι η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων αποφυλάκισης του Αντόνιο Παντσέρι, της Εύας Καϊλή και του Μάρκ Ταραμπέλα, άργησε να ξεκινήσει καθώς οι συνήγοροι του Βέλγου ευρωβουλευτή ζήτησαν την εξαίρεση του δικαστή Μισέλ Κλεζ, οποίος θα εξέταζε το αίτημα αποφυλάκισης. Αυτό είχε αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και τελικά ξεκίνησε στις 14:30, καθώς έπρεπε να βρεθεί άλλος γαλλόφωνος δικαστής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η οριστική απόφαση σχετικά με το αν ο Μισέλ Κλεζ θα συμμετάσχει στην υπόθεση. Πρώτα εξετάζεται η περίπτωση Παντσέρι ο οποίος έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές, στη συνέχεια αυτή της κας Καϊλή και στο τέλος του Ταραμπέλα. Ενημέρωση για τις αποφάσεις αναμένονται αργά το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, δημοσίευμα του Politico το πρωί της Πέμπτης αναφέρεται σε διεύρυνση των ερευνών για το Qatargate που διεξάγουν οι βελγικές Αρχές, με βάση νέο διεθνές ένταλμα συλλήψεων.

Στο ίδιο ένταλμα η προφυλακισμένη Εύα Καϊλή παρουσιάζεται ως πιθανή επιλογή του κυκλώματος για να επηρεάσει την επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα ερευνούσε την χρήση κακόβουλων λογισμικών για την παρακολούθηση δημοσιογράφων, ακτιβιστών και πολιτικών στο Μαρόκο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί