Τον στηρίζουν οι ολιγάρχες γιατί έχει ομορφάδα ενώ δεν ξέρει τι θα πει μίζα, ούτε καν φορτηγού!

Ο Μητσοτάκης είναι εμφανές ότι λαμβάνει πολιτική υποστήριξη από τους ολιγάρχες των ΜΜΕ λόγω της ομορφάδας του ενώ είμαι βέβαιος ότι δεν ξέρει καν τι θα πει Μίζα Φορτηγού!

Του Γιώργου Δημητρίου

Δύο πολιτικές οικογένειες της Ν.Δ, επάγγελμα πολιτικάντηδες, σύμφωνα με το΄΄πόθεν΄΄ έσχες τους, κατέχουν 400 συμμετοχές σε ακίνητα όσα ακριβώς και η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.. αλλά <<Ζαμέ Κορωπί>>. Ο Τσοχατζόπουλος και η ΚαΙλή με 2-3 συμμετοχές σε ακίνητα πιάστηκαν <<ΚΟΡΩΠΙ>> γιατί δεν άνηκαν  σε πολιτικά τζάκια που ξέρουν και κάνουν τη <<Δουλειά>> με νομοθετική τέχνη και ατιμωρησία. Το αυτό ανάφερε και ο ογκόλιθος της πολιτικής ανάλυσης του Σκάι κ.Πορτοσάλτε τον οποίο περιγράφει με ακρίβεια μία μικρασιατική παροιμία: << Όταν μιλάς με κ@λους..ακούς πορδές >>

Οι Έλληνες πολιτικοί, κυρίως της Ν.Δ και ένας μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταργήσει την κοινή λογική και το <<follow the money του IRS-Δίωξη οικονομικού εγκλήματος Η.Π.Α >> στα πόθεν έσχες τους με πολλές συμμετοχές σε ακίνητα. Οι Πασόκοι με μεσαίες μίζες διαρκώς πιάνονται <<Κορωπί>> επιβεβαιώνοντας το ρητό <<Ξέρεις να κλέψεις αλλά δεν ξέρεις να κρύψεις>>. Oι μικρομεσαίες μίζες καταβάλλονται από χώρες σαν το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν .Οι <<ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΙΖΕΣ>> όμως παράγονται σε χώρες διεφθαρμένες σαν την Ελλάδα, Μεξικό, Βουλγαρία, Ιταλία- μαφία κλπ, με ιδιωτικοποιήσεις και απευθείας αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων.

Ας δούμε τώρα την επιστημονική βιβλιογραφία να μας λέει πού παράγονται οι μεγάλες ΜΙΖΕΣ για τους πολιτικούς: 

<< Πολιτικοί ηγέτες που είναι εξουσιομανείς και έχουν ως μοναδικό επάγγελμα την πολιτική (σαν τον Μητσοτάκη) πωλούν ή αναθέτουν δημόσιες επιχειρήσεις  (σαν τη  ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, το Ελληνικό κλπ ) με αντάλλαγμα πολιτική υποστήριξη ή λαμβάνουν ΜΙΖΕΣ, (λέει ο Shleifer ,1999 ). Oι Bjorwath and Soreide, (2005)  λένε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις σε διεφθαρμένες χώρες (Ελλάδα 1η στη διαφθορά στη ζώνη των 17 του ευρώ) οι Μιζαδόροι πολιτικοί ηγέτες σπρώχνουν μιά αγορά σε συγκέντρωση δηλαδή ολιγαρχίες ( σαν τις αγορές στην Ελλάδα ενέργειας, τροφίμων, real estate, τράπεζες κλπ).Οι μεγαλομιζαδόροι πολιτικοί ηγέτες νομοθετούν  τη μείωση του ανταγωνισμού υπέρ των ολιγαρχών και συνεπώς εξασφαλίζουν υψηλές τιμές για την μεσαία τάξη  (σαν την Ελλάδα) με αντίδωρο τεράστιες δωροδοκίες, (βλέπε Bel and Costas ,2006 ). Τεράστιες ΜΙΖΕΣ στα άλλα διεφθαρμένα κράτη όχι στην Ελλάδα προς θεού…

 Ενας άλλος μηχανισμός παραγωγής μεγάλων πολιτικών ΜΙΖΩΝ για τους μιζαδόρους ηγέτες ευρίσκεται στις απευθείας αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων (σαν τις απευθείας αναθέσεις ο Μητσοτάκης 12 δις ευρώ), λένε οι (Koyuncu , Oztrkler and Yilmaz,2010 ) μετά από μελέτη 27 οικονομιών. Τα ίδια λένε και οι (Bird and Nellis,2003 ) 

Ο Μητσοτάκης είναι εμφανές ότι λαμβάνει πολιτική υποστήριξη από τους ολιγάρχες των ΜΜΕ λόγω της ομορφάδας του ενώ είμαι βέβαιος ότι δεν ξέρει κάν τι θα πεί Μίζα Φορτηγού! Aφήστε δε το υπέρκομψο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του – δίχως το ΠΟΘΕΝ, αυτό το οικογενειακό πόθεν έσχες τέλος πάντων, το καταθέτει ανελλιπώς με ή χωρίς το σπίτι του διαφωτιστή ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Το κόμμα της Ν.Δ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ κάνει καμπάνιες εκατ. ευρώ αλλά δεν υπάρχει ΄΄Βέλγος΄΄Εισαγγελέας δυστυχώς.

Αυτά και άλλα δεν έχουν καμία σημασία για κάποιους  Έλληνες εισαγγελείς γιατί ο Μητσοτάκης είναι κληρονομικώ δικαίω νομιμότατος! Αφήστε που οι πολιτικές οικογένειες κάνουν επαναπροωθήσεις καριέρας  στην ανωτέρα ιεραρχία όπως κάθε καλή δυναστική πολιτική οικογένεια ξέρει να ανταμείβει. Ας ήξερα πότε θα καταλάβουν οι ανώτατοι δικαστές και η ηγεσία της ΕΛΑΣ ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα για την οποία οι ίδιοι φέρουν  τεράστια ευθύνη με την κομματικοποίησή τους στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας; Άλλο πολιτική προτίμηση και άλλο΄΄καλύπτω΄΄τη διαφθορά δια της παραλείψεως και όχι μόνο.

ΥΓ .Στη Γαλλία ο ποδοσφαιριστής Εμπαπέ λαμβάνει 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.Είναι δυνατόν το σπίτι του ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ του Μέγα Διαφωτιστή να αξίζει μόνο 200 εκατομμύρια ευρώ για πάντα; Το κ@λόσπιτο του Ακη και της Καϊλή  μας μάραναν υποκριτές της Νέας Δημοκρατίας… Ο Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επί 4 έτη να νομοθετήσει τη διαφάνεια και τον έλεγχο αλλά δεν έκανε τίποτα απολύτως. Κοιμήθηκε πάνω στο κότερο της Παναγοπούλου κατάκοπος λες και είχε ολοκληρώσει το νομοθετικό έργο περί Διαφάνειας. Ας κάνει στροφή τη 2η φορά κυβέρνηση με Κέντρο – Αριστερά να γίνει σοβαρότερος και μεταρρυθμιστής..

ΥΓ.2 Ο Μητσοτάκης δε λογοδοτεί σε κανένα  και η αντιπολίτευση δεν έχει τη βούληση να τον καθίσει στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου για τη ΔΕΗ, την αγορά ενέργειας και ιδιαιτέρως για την κατάλυση του κράτους δικαίου με τις υποκλοπές και όχι μόνο. Αυτή η ηθελημένη αδράνεια κύριοι Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και λοιποί μπορεί και να λέγεται κρατάω ΄΄ΤΣΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΡΙΦΙΦΙ΄΄.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί