Α. Τσίπρας: “Δεν θα οργάνωνα φιέστες όταν δεν προχωρούν τα θέματα της μειονότητας”- Τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σύντομο διάλογο είχαν ο Γιώργος Τζομάκας, αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙΑ (συλλόγου Βορειοηπειρωτών) με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αφορμή τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Τζομάκας, εκ μέρους του προέδρου της Ομόνοιας, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί επίσημα τη Βόρεια Ήπειρο. «Για την κατάσταση στη Βόρεια Ήπειρο δεν έχουν αλλάξει πολλά είτε σχεδόν τίποτα από τη μέρα εκείνη που κάνατε τη σημαντική εκείνη δήλωση στο Βουκουρέστι (σ.σ. στην τετραμερή Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, στις 29 Μαρτίου 2019)», είπε ο κ. Τζομάκας.

Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα συνοδεύθηκε από μια αιχμή προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Το γνωρίζω και ένας από τους λόγους που εγώ δεν αποδέχτηκα την πρόσκληση του φίλου μου Έντι Ράμα ήταν διότι ποτέ δεν θα μπορούσα να δεχτώ, χωρίς να έχουν προχωρήσει τα μειονοτικά θέματα, να οργανώνω φιέστες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας πρέπει να συνδυαστεί με πολύ σημαντικά βήματα στο θέμα των δικαιωμάτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το περιουσιακό βέβαια ζήτημα της ελληνικής μειονότητας, διότι ανθρώπινα δικαιώματα και ΕΕ πάνε μαζί, δεν είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Και θα στηρίξουμε τη γειτονική χώρα στην επιλογή της αν βεβαίως και αυτή συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης μετέβη πρόσφατα σε περιοχές με ομογενείς στην Αλβανία, δηλώνοντας μεταξύ άλλων από τη Χειμάρρα ότι «η εθνική μειονότητα της Αλβανίας θα έχει στο πρόσωπό μου έναν σταθερό συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά σας. Είστε γέφυρα φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας».

Τα κάλαντα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί