Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές ο Αλ. Τσίπρας: «Δεν παίζουμε με την εθνική ασφάλεια» (βίντεο)

Τι είπε στον Ντογιάκο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Δεν παίζουμε με την εθνική ασφάλεια» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε νωρίς το πρωί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από την Δικαιοσύνη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Θέλω να ελπίζω ότι στη χώρα της Δημοκρατίας οι θεσμοί λειτουργούν ακόμη» σημείωσε, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να πιέζει για να ριχθεί φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, «νόμιμων» και μη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την επίσπευση αλλά και αναβάθμιση της έρευνας μετά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι εκτός των πολιτικών και των δημοσιογράφων που παρακολουθούντο, με νόμιμες «επισυνδέσεις» ή την χρήση κακόβουλων λογισμικών όπως το Predator, περιλαμβάνεται και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, και ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Θόδωρος Λάγιος, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήδη από το Σάββατο ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση, αυτή εμφανίστηκε σε πλήρη σύγχυση και προτίμησε τις υπεκφυγές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αντί να απαντήσει επί της ουσίας για την αποκάλυψη εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στον Κώστα Βαξεβάνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί