ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για Μητσοτάκη: Με όρους μαφίας προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του για τις υποκλοπές

Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην κυβέρνηση, με αφορμή την κατάθεση του πολυδιαφημισμένου νομοσχεδίου για τις υποκλοπές, το οποίο, δήθεν, θα βελτίωνε τη νομοθεσία για το θέμα, ενώ στην πραγματικότητα επιχειρεί τη διαιώνιση των δυσκολιών και των προσκομμάτων στην πρόσβαση του παρακολουθούμενου στο υλικό της παρακολούθησης. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εφαρμόζει τακτική…Novartis στο σκάνδαλο των υποκλοπών, χαρακτηρίζοντάς το «σκευωρία».

Δείτε:

Προσπάθεια Μητσοτάκη να «νομιμοποιήσει» τις παρακολουθήσεις πολιτικών με νομοσχέδιο

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ΑΔΑΕ: 15.475 παρακολουθήσεις για «λόγους εθνικής ασφάλειας»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ:

Το σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις αποτελεί ταφόπλακα στην προσπάθεια διαλεύκανσης και επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ενοχή Μητσοτάκη.

– Παραπέμπει ενδεχόμενη ενημέρωση των πολιτών για παρακολούθησή τους μετά το πέρας τριετίας. Δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ και διασφαλίζει την ομερτά για το σκάνδαλο μέχρι τις εκλογές, αφού ως τότε δεν θα μπορεί κανείς να μάθει ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης από την ΕΥΠ όχι μόνο των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη αλλά ακόμα και υπουργών του κ. Μητσοτάκη που  είχαν μολυνθεί ταυτόχρονα και από το Predator.

– Ακόμα και μετά την τριετία, ένα τριμελές όργανο που την πλειοψηφία θα έχουν ο διοικητής και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, αυτοί δηλαδή που αποφάσισαν την παρακολούθηση, θα αποφασίζουν εάν θα ενημερωθεί ο πολίτης που έχει παρακολουθηθεί.

– Ο Διοικητής της ΕΥΠ θα αποφασίζει ποιο κακόβουλο λογισμικό θεωρείται… παράνομο

– Επισπεύδει στους έξι μήνες την αυτόματη διαγραφή υλικού παρακολουθήσεων.

Το καθεστώς Μητσοτάκη προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του όπως ακριβώς λειτουργεί τόσο καιρό με τις παρακολουθήσεις: Με όρους μαφίας.​ 

Κοινή δήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Δήλωση με αφορμή και την απολογιστική έκθεση-χαστούκι της ΑΔΑΕ για την κυβέρνηση, έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Όπως επισημαίνουν, «η τελευταία απολογιστική έκθεση της ΑΔΑΕ για το έτος 2022, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς αποκαλύπτει και τεκμηριώνει την αντιθεσμική της στάση και τον άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία ρόλο της στην υπόθεση των υποκλοπών».

Και τονίζουν, ότι «τα δεδομένα είναι αποκαλυπτικά: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εκλεκτό της στην ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, εκτόξευσε τις παρακολουθήσεις πολιτών για λόγους εθνικής ασφάλειας, για τις οποίες δεν απαιτείται αιτιολογία, από 11.680 το 2019 σε 15.475 το 2021. Όπως όμως παρατηρεί η Ανεξάρτητη Αρχή, στη περίπτωση τέτοιων μαζικών ή χωρικών άρσεων ανακύπτουν ζητήματα συμβατότητας της εγχώριας διαδικασίας με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΕΣΔΑ!»

Όπως σημειώνουν, η ΑΔΑΕ «στηλιτεύει επίσης την διάταξη με την οποία η κυβέρνηση άλλαξε και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, το νόμο ώστε να αποκλείσει την δυνατότητα ενημέρωσης του παρακολουθούμενου. Όπως επισημαίνει η Αρχή “η απουσία υποχρέωσης γνωστοποίησης στο θιγόμενο σε οποιοδήποτε στάδιο είναι ασύμβατη με την ΕΣΔΑ, καθώς στερεί από τον θιγόμενο τη δυνατότητα να αιτηθεί επανόρθωση για παράνομη επέμβαση στο δικαίωμά του βάσει του άρθρου 8 και, ως εκ τούτου, καθιστά τα διαθέσιμα βάσει του εθνικού δικαίου ένδικα μέσα προσχηματικά και απατηλά, παρά πρακτικά και αποτελεσματικά”».

Τέλος, επισημαίνουν ότι «είναι πια απολύτως καταφανές με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ. Μητσοτάκης, είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τον καθεστωτικό κατήφορο και την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, που πλήττουν ευθέως την λειτουργία του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών. Το ελάχιστο που είχε να κάνει ήταν να καταργήσει άμεσα την κατάπτυστη αντισυνταγματική διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση του θύματος παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, αντί να καταθέσει το πρόσφατο νομοσχέδιο που ουσιαστικά θεσμοθετεί την Ομερτά». 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για Μητσοτάκη: Με όρους μαφίας προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του για τις υποκλοπές”

  1. Gerry

    Ας υποθέσουμε ότι δουλεύει 10 ώρες την ημέρα, έξι μέρες την εβδομάδα, και λαμβάνει 1 εβδομάδα άδεια το έτος. Άρα έχουμε 60 ώρες για 51 εβδομάδες . Δηλαδή για να εγκρίνει τις 15.475 παρακολουθήσεις “δαπάνησε” 3060 ώρες. Εξέταζε δηλαδή με την απαραίτητη, για την εθνική ασφάλεια, έρευνα και σοβαρότητα 5 υποθέσεις την ώρα. Προλαβαίνει δηλαδή να διαβάσει τον φάκελο, να ρωτήσει λεπτομέρειες και να βγάλει απόφαση για την κάθε περίπτωση μέσα σε έξι λεπτά! Στο Γκίνες το κατέθεσε για να τη βάλουν στο βιβλίο των ρεκόρ;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί