Ηράκλειο: Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του δικηγόρου και θεατρανθρώπου Γ. Μαρκόπουλου

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου και θεατράνθρωπος, Γιώργος Μαρκόπουλος. Ο Γ. Μαρκόπουλος υπέστη έμφραγμα και κατέληξε τα ξημερώματα. Υπήρξε επίσης κοινοτάρχης στο Τζερμιάδω Λασιθίου, από όπου καταγόταν.

Η συμβολή του στα θεατρικά πράγματα της πόλης και του Δικηγορικού Συλλόγου ήταν καταλυτική, ενώ σκηνοθετούσε τα έργα της ομάδας των δικηγόρων.

Η κηδεία του θα γίνει στις 12 αύριο το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Τζερμιάδω Οροπεδίου Λασιθίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου  συνήλθε εκτάκτως σήμερα ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του συνταξιούχου Γεωργίου Μαρκόπουλου, και αποφάσισε ομόφωνα τιμώντας την μνήμη του όπως:

Εκφράσει τα συλλυπητήρια του Συλλόγου στην οικογένειά του,

Παραστεί αντιπροσωπεία του στην κηδεία.

Δωρηθεί το ποσό των 200 € υπέρ των Παιδικών Χωριών SOS Κρήτης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Μαρκόπουλου

Ο αιφνίδιος θάνατος του Γιώργου Μαρκόπουλου, αποτελεί για όσους τον γνωρίσαμε, συνδεθήκαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του, ισχυρό πλήγμα. 

    Στην ζωή του κατόρθωσε να συνδυάζει αρμονικά: την νομική επιστήμη και την αγάπη του για την Τέχνη. Πέραν της δικηγορίας, η προσφορά του στο Θέατρο, υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική.  Η  πολυμέρεια των ενδιαφερόντων του, τον ώθησε να αφοσιωθεί και να σκηνοθετήσει πολλά έργα της θεατρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου, με παραστάσεις που είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό που τις παρακολούθησε.

    Ο αυθορμητισμός, η καλοσύνη, το πάθος του για την κρητική παράδοση, χαρακτήριζαν πάντα την πορεία και την προσωπικότητά του. Τα στοιχεία αυτά θα συνοδεύουν την μνήμη του και στους μελλοντικούς καιρούς.

    Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί