Εκλογές εκπαιδευτικών: Πρώτη δύναμη στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης και στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου η Ενωτική Κίνηση

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου-Αυτόνομο Δίκτυο αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με τεράστια διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις στις χθεσινές εκλογές για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με 1.616 ψήφους.

ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Αποτελέσματα στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου:

Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών-Αυτόνομο Δίκτυο: 1.075

ΕΛΕ: 675

ΑΔΗΚ: 507

ΔΗΣΥ: 46

Από την Ενωτική Κίνηση εκλέγονται:

Γιώργος Μακράκης και Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Σε ανακοίνωση της παράταξης Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί: Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παράταξη, αναφέρονται:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 

Με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη  των αιρετών εκπροσώπων μας, αποδεικνύεται η ανάγκη των συναδέλφων να  λειτουργήσουν ξανά τα υπηρεσιακά συμβούλια με την παρουσία των εκλεγμένων  από τη βάση αντιπροσώπων. Στα δυο χρόνια λειτουργίας των υπηρεσιακών  συμβουλίων μόνο με διορισμένα μέλη χάθηκαν κεκτημένα πολλών ετών. Με την  ψήφο μας επαναφέρουμε και ενισχύουμε έναν θεσμό που υπάρχει εδώ και 100  περίπου χρόνια. 

Οι Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ανεξάρτητη και ακομμάτιστη  παράταξη, στην πρώτη της παρουσία σε εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια  κατάφερε να εκλέξει αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης, απέναντι  σε τρεις κομματικές παρατάξεις που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τη  σταματήσουν! Όταν όμως κάτι χτίζεται σε καλά και σταθερά θεμέλια δεν μπορεί να  πέσει. Οι συνάδελφοι του νομού Ηρακλείου και όλης της Κρήτης με την ψήφο τους  επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης,  αναγνωρίζοντας την προσπάθεια μας για άμεση και ορθή ενημέρωση τα δυο χρόνια  απουσίας των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους για την εμπιστοσύνη σας και δεσμευόμαστε να  παλέψουμε για να επανέλθει η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και η ΙΣΟΝΟΜΙΑ μέσα στα  συμβούλια. Θα είμαστε, όπως κάνουμε πάντα, στο πλευρό όλων των συναδέλφων  προασπίζοντας τα δικαιώματα τους. 

Αποτελέσματα ψηφοφορίας 

ΠΥΣΠΕ Ν. Ηρακλείου 

Α.Δ.Η.Κ 507 (21,77%) 

Αυτόνομο Δίκτυο 1075 (46,16%) 

ΔΗ.ΣΥ 46 (1,98%) 

Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί 675 (28,98%) 

Λευκά 26 (1,12%)

ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης 

Σταυροδοσία Ηρακλείου Σταυροδοσία Κρήτης 

Αυτόνομο Δίκτυο 915 (42,34%) 1587 (42,08%) ΔΗ.ΣΥ 288 (13,33%) 999 (26,49) Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί 890 (41,18) 1062 (28,16%) Λευκά 68 (3,15%) 123 (3,26%) 

Για το ΠΥΣΠΕ Ν. Ηρακλείου εκλέγεται αιρετός ο Παπαδόπουλος Τηλέμαχος. Για το ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης εκλέγεται αιρετός ο Λαμπρογιαννάκης Θεόφιλος. 

Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί: Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παράταξη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί