Η σκοτοδίνη της “ενημέρωσης”

Του Μιχάλη Τζανάκη

Όταν κάποιοι ισχυρίζονται ότι το κρατικό χρήμα έχει διαμορφώσει έναν Τύπο μεταξύ βορειοκορεατικής γραφικότητας και γκεμπελικής φαντασίωσης τους κρίνουμε υπερβολικούς, έτσι για πλάκα δοκίμασα σήμερα 27/10/2022 να δω τα πρωτοσέλιδα πέντε σάιτ φιλοκυβερνητικών μέσων εκ των οποίων τα τρία ανήκουν σε μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα που έχουν και τις αντίστοιχες έντυπες εκδόσεις.

Η προσδοκία μου ήταν να διαπιστώσω την «οπτική» τους –όχι για το θέμα των υποκλοπών, αυτό μπαγιάτεψε από την μούχλα της σιωπής, αλλά το πιο επίκαιρο του βουλευτή-«επενδυτή»! Πώς δηλαδή αντιμετωπίζουν τα φίλια μέσα το γεγονός αυτό, έστω τι είδους κομματική «γραμμή» ισχύει!

Αντί των «φιλόδοξων» όπως αποδείχτηκε προσδοκιών μου σε ΚΑΝΕΝΑ ηλεκτρονικό μέσο δεν γινόταν η παραμικρή αναφορά. Διάβασα εκ νέου όλα τα «πρωτοσέλιδα» απλά για να το επιβεβαιώσω, αλλά ο αναγνώστης των μεγάλων ενημερωτικών σάιτ –επαναλαμβάνω εξ αυτών τα τρία έχουν έντυπες εκδόσεις και οι δύο μάλιστα αφορούν από τις πλέον ιστορικές εφημερίδες της χώρας- συγκαλύπτουν, αποκρύπτουν πλήρως το αναγνωστικό τους κοινό. Αντί ενός απατεώνα βουλευτή που «επενδύει» σε απολύτως βρόμικες μπίζνες με τη συνδρομή κρατικών μηχανισμών που αβαντάρει όσο και όπως μπορεί το πλιάτσικο σε δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα, ο αναγνώστης μπορεί επιτέλους να μάθει τα παρακάτω (αντιγράφω αυτολεξεί τους τίτλους»:

«Γιατί ο Ιερώνυμος δεν θα διώξει τον παπά-Λουπασάκη»

«Η βαφτισιμιά του Πούτιν το έσκασε από την Ρωσία»

«Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σπάνια έξοδος στο κέντρο της Αθήνας»

«Προς αναστολή τα πρόστιμα διαβίβασης αποδείξεων στην Εφορία»

«Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 7,5 μονάδων στην Νέα Δημοκρατία»

«Τι μαγειρεύει ο Θοδωρής Παπαλουκάς στις εγκαταστάσεις της VIVARTIA»

Λοιπόν, από τα παραπάνω προκύπτουν κάποια πολύ χρήσιμα και συνάμα οδυνηρά συμπεράσματα για το επίπεδο των ΜΜΕ, της Πολιτείας εν γένει, της κοινωνίας εν γένει, περιγράφεται το «παρόν» και προοιωνίζεται το «μέλλον»! 

Εγώ πάντως ως «πολίτης» οφείλω να δηλώσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στον ελληνικό Τύπο που με ενημέρωσε αρμοδίως γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα διώξει τον … παπά-Λουπασάκη! Άξιος ο «μισθός» του!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί