Δυτική Όχθη: Οι Ισραηλινοί σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι γνωστή δημοσιογράφο του Al Jazeera

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος της γνωστής δημοσιογράφο του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ ενώ έκανε ρεπορτάζ στη Τζενίν όπου βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ, σκοτώθηκε από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με μαρτυρία φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Οι συνθήκες του θανάτου της δεν είναι ξεκάθαρες, αλλά τα βίντεο του περιστατικού δείχνουν σύμφωνα με το Al Jazeera ότι η δημοσιογράφος πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

https://youtu.be/F-POY4Q0QSI

Την πληροφορία ότι η δημοσιογράφος είναι νεκρή επιβεβαίωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Με ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός παραδέχεται πως οι δυνάμεις του ανταπέδωσαν τα «μαζικά» πυρά που δέχθηκαν στην Τζενίν, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους και αναφέρει πως «υπάρχει πιθανότητα, που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, να χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι, πιθανόν από παλαιστίνιους ενόπλους».

«Αυτό που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι ότι το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατό της. Η Shireen Abu Akleh, κάλυπτε τα γεγονότα που εκτυλίσσονταν στην Τζενίν, συγκεκριμένα μια ισραηλινή επιδρομή στην πόλη, που βρίσκεται βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όταν χτυπήθηκε από μια σφαίρα στο κεφάλι», είπε η δημοσιογράφος του Al Jazeera, Νίντα Ιμπραήμ που βρίσκεται στη Ραμάλα.

Ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Αλί Σαμόντι της παλαιστινιακής εφημερίδας Αλ Κουντς («Ιερουσαλήμ» στα αραβικά) τραυματίστηκε επίσης από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο, στοιχείο που επιβεβαίωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί