Πύρινο μέτωπο στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου – Σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές στην επιχείρηση (Φωτο)

Σε συναγερμό τέθηκε στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο, για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε σε κέντρο συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ αναφορές πολιτών έκαναν λόγο και για εκρήξεις.

Στο σημείο ΄΄εσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς και πιο συγκεκριμένα 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ συνέδραμε με υδροφόρα και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς στο σημείο υπάρχει πλήθος εύφκλεκτων υλικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου δύο ώρες από την έναρξη της πυρκαγιάς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν και να περιορίσουν τον κίνδυνο επέκτασής της σε γειτνιάζουσες επιχειρήσεις.

Αποκλεισμένοι εξακολουθούν να παραμένουν από την Αστυνομία δρόμοι της βιομηχανικής ζώνης, ενώ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς ανέφερε ότι οι δυνάμεις θα παραμένουν για όσο χρειαστεί ώστε η φωτιά να κατασβεστεί. 
Σημειώνεται πως η επιχείρηση στη ΒΙΠΕ έχει υποστεί πολύ σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές από την πυρκαγιά. 

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Φωτο: Fragkiskos Kakoulakis – Πηγή: Μετεωκρήτες
Φωτο: Νίκος Μητσακάκης – Πηγή: Μετεωκρήτες
Φωτο: Κορίνα Ροβίθη – Πηγή: Μετεωκρήτες
Φωτο: νίκος σταυρουλάκης – Πηγή: Μετεωκρήτες
Φωτο: Maria Andrigiannaki – Πηγή: Μετεωκρήτες
imageonline.gr
imageonline.gr
imageonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί