Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ εντάσσεται στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter μια ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι απέκτησε μερίδιο 9% στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Twitter Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι συνήψε συμφωνία με τον Μασκ, τη Δευτέρα, που θα δώσει στον δισεκατομμυριούχο μια θέση στο διοικητικό της συμβούλιο, με τη θητεία να λήγει στην ετήσια συνέλευση των μετόχων το 2024.

Ο Μασκ, είτε μόνος είτε ως μέλος ενός ομίλου, δεν θα επιτρέπεται να κατέχει περισσότερο από το 14,9% των μετοχών του Twitter για όσο διάστημα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και για 90 ημέρες μετά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, ανέφερε σε tweet ότι η εταιρεία μιλούσε με τον Μασκ τις τελευταίες εβδομάδες και «μας κατέστη σαφές ότι θα προσέφερε μεγάλη αξία στο διοικητικό συμβούλιο μας».

«Είναι τόσο παθιασμένος πιστός όσο και έντονος επικριτής της υπηρεσίας που είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στο @Twitter και στην αίθουσα συνεδριάσεων, για να μας κάνει πιο δυνατούς μακροπρόθεσμα», συνέχισε ο Agrawal.

Η τοποθέτηση του Μασκ στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter και ο περιορισμός του ποσού των μετοχών που μπορεί να αποκτήσει ενώ είναι διευθυντικό στέλεχος μπορεί να είναι μια στρατηγική κίνηση από την πλευρά του Twitter, καθώς ο ιδιοκτήτης της Tesla έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχός του και αμφισβήτησε ανοιχτά την αφοσίωση της πλατφόρμας social media στην ελευθερία του λόγου και την Πρώτη Τροποποίηση, σχολιάζει σχετικά το Associated Press.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει 80 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter, αγόρασε 73,5 εκατομμύρια μετοχές, αξίας περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχει επίσης εγείρει την πιθανότητα να δημιουργήσει ένα αντίπαλο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί