“Ζήτω… εγώ, όλα καλά τα κάνω”, λέει ο Μητσοτάκης! (βίντεο)- ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ένας πρωθυπουργός που καταρρέει

Όλα καλώς καμωμένα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια στόματος του πρωθυπουργού και προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

«Διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ειλικρίνεια και παρά τις μεγάλες δυσκολίες τις μετατρέψαμε σε ευκαιρίες» υποστήριξε προσπαθώντας να τονίσει το προφίλ της πολιτικής στρατηγικής που έχει χαράξει και φαίνεται να έχει περιέλθει σε ένα καταφανές αδιέξοδο, μπροστά στην αδυναμία να διαχειριστεί την ενεργειακή κρίση και το τσουνάμι της ακρίβειας το οποίο πλήττει σφοδρά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Οι κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα είναι εξωγενείς, δεν τις προκάλεσε η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την κρίση του 2015 που ήταν υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφεύγοντας σε δικαιολογίες που όμως δεν πείθουν καθώς βασικό μέλημα μιας κυβέρνησης είναι να προστατεύει τους πολίτες της από τους εξωγενείς παράγοντες.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε μονότονα τη δέσμευση να συνεχίσει να είναι κοντά στους πολίτες, κοντά στους πιο αδύναμους, όσο κρατάει αυτή η κρίση, και είπε πως θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ζητώντας να κριθεί στο τέλος της τετραετίας.

«Η κυβέρνηση αυτή παρότι αφιέρωσε πολύ μεγάλη ενέργεια στη διαχείριση όλων αυτών των εξωγενών κρίσεων δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση στην υλοποίηση του κυβερνητικού μας προγράμματος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: « Εδώ, από αυτό το Βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πριν από τις εκλογές, είχα αναλάβει μία σειρά από συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα μειώσουμε τους φόρους, για το πώς θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές, για το πώς θα ξανακάνουμε την Ελλάδα αναπτυξιακό πόλο, μία χώρα η οποία μπορεί να προσελκύει επενδύσεις σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, για το πώς θα δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές για τους Έλληνες. Και αυτές μας τις δεσμεύσεις, παρά τις δυσκολίες, τις υλοποιούμε με θρησκευτική ευλάβεια. Και όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τον ελληνικό λαό, στο τέλος της τετραετίας, και να διεκδικήσουμε και πάλι το δικαίωμα να κυβερνήσουμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση θα μπορείτε όλοι σας, όλα τα κομματικά στελέχη, να κοιτάζετε τους πολίτες στα μάτια».

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ο Μητσοτάκης είναι ένας Πρωθυπουργός που καταρρέει

Δριμεία κριτική στον Κυριακό Μητσοτάκη για την πολιτική που εφαρμόζει και αποτελεί ευκαιρία για τα συμφέροντα που κερδοσκοπούν πάνω στην αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

«Το μόνο που έχει καταφέρει να εξαντλήσει ο κ. Μητσοτάκης είναι την υπομονή των πολιτών που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται κάθε μέρα από τις επιλογές του: Από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, από την αισχροκέρδεια των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ, από την καθήλωση των μισθών, από την άρνηση να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, τον ΕΦΚ στα καύσιμα και να βάλει πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος», επισημαίνει.

«Η μόνη στήριξη για την οποία όντως φροντίζει κάθε μέρα, είναι να μετατρέπει τις κρίσεις που ο ίδιος είτε δημιουργεί είτε πολλαπλασιάζει με τις πολιτικές του, σε ευκαιρία για τα συμφέροντα που κερδοσκοπούν πάνω στην αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας Πρωθυπουργός που καταρρέει. Ό,τι και να πει, οι πολίτες ξέρουν ότι τους εξαπάτησε», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί