Μητσοτάκης: Με φωτογραφίες και μερικά καλά λόγια «ξεμπέρδεψε» με τον Σαϊντού

Με την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νεαρό Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος κινδυνεύει με απέλαση αν απορριφθεί η αίτηση ασύλου που εξετάζεται αύριο σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνηση για την υπόθεση που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, ενώ έφερε και πρωτοβουλίες από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το Μαξίμου σε μια λιτή ανακοίνωση ενημερώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεαρό μαθητή-πρόσφυγα, ανέφερε ότι έχει… προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση και στη συνέχεια παρέπεμψε τον Σαϊντού στην Αρχή προσφύγων.

Η ανακοίνωση:

Ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαϊντού Καμαρά εξέφρασε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεσή του και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του τμήματος παρακολούθησης της εκπαίδευσης προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η απόφαση της αρχής προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

«Θυσιάζουν την ουσία για την επικοινωνία»

Το πρώτο σχόλιο για τη συνάντηση του πρωθυπουργού ήρθε από το Κίνημα Αλλαγής μέσω κοινής ανακοίνωσης των υπευθύνων Μετανάστευσης και Παιδείας.

Ο Γιώργος Καμίνης και η Χαρά Κεφαλίδου αναφέρουν σχετικά: Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση θυσιάζει την ουσία για την επικοινωνία. Η Αρχή Προσφυγών είναι ανεξάρτητο όργανο. Οι, έστω και έμμεσες, παραινέσεις προς αυτήν θιγούν το κύρος και την ανεξαρτησία της. Η αρμοδιότητα της κυβέρνησης είναι να προτείνει λύσεις για τα κοινωνικά προβλήματα με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αυτό οφείλει να κάνει και τώρα, στο πνεύμα του ν. 3838/2010.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Μητσοτάκης: Με φωτογραφίες και μερικά καλά λόγια «ξεμπέρδεψε» με τον Σαϊντού”

  1. Ελευθερία

    Η υποκρισία περισσεύει…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί