Μ. Συντυχάκης: Με απαράδεκτες ρυθμίσεις ο κ. Αυγενάκης επιχειρεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στις Ομοσπονδίες (Βίντεο)

Την απαράδεκτη νομοτεχνική ρύθμιση που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο «Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις», κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, με την οποία με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού θα ρυθμίζεται ο τρόπος τοποθέτησης εκπροσώπων αθλητικών σωματείων, προπονητών και αθλητών στα ΔΣ των Ομοσπονδιών!

Όπως τόνισε ο Μ. Συντυχάκης, πρόκειται για μια απαράδεκτη παρέμβαση, που ο υφυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει και απευθυνόμενος στον Λ. Αυγενάκη, είπε ότι επιχειρεί να αλλάξει συσχετισμούς μέσα στις Ομοσπονδίες.

Και πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι πρέπει να εκλέγονται από τα σωματεία τους. «Να την αποσύρετε τώρα, γιατί σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Συνολικά για το νομοσχέδιο και τη συζήτηση που προηγήθηκε στην Ολομέλεια, ο Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε ότι αν δεν καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, αν δεν πάψει η σωματική άσκηση να είναι εμπόρευμα, ο λαός και η νεολαία θα μπορέσουν να γευτούν τα οφέλη της Φυσικής Αγωγής.

Και ανέφερε ότι ο δρόμος για ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στη Φυσική Αγωγή περνάει μέσα από την απαλλαγή από την εξουσία των μονοπωλίων, με ένα κράτος που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού, το σοσιαλιστικό κράτος.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο. Καταψήφισαν επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκε η Ελληνική Λύση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί