Ο Κύρτσος απασφάλισε και εκθέτει Μητσοτάκη – Μαξίμου

Στα… χαρακώματα ο ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση, καθώς, μετά τη διαγραφή του έχει προβεί σε μπαράζ αναρτήσεων και δηλώσεων, εκθέτοντας τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γιώργος Κύρτσος βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής σύγκρουσης, καθώς η Νέα Δημοκρατία τον διέγραψε υποστηρίζοντας ότι δυσφημεί διεθνώς τη χώρα και προσβάλλει όσους τον στήριξαν με την ψήφο τους. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης και έφερε και σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ..

Μετά την πρώτη του απάντηση, όμως, συνέχισε να… πυροβολεί προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για κουκούλωμα του σκανδάλου Novartis και υποστηρίζοντας ότι η διαγραφή του είναι διεθνής παραδοχή της ευθύνης από πλευράς πρωθυπουργού.

Παράλληλα, αποκάλυψε μια σειρά από τηλεφωνήματα από τον ανιψιό του Κ. Μητσοτάκη και στενό του συνεργάτη, Γ. Δημητριάδη, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τα οποία τον καλούσαν να «σιωπήσει» για συγκεκριμένα θέματα.

Λίγη ώρα αργότερα με δήλωσή του στο documentonews.gr ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης καλύπτει τη Novartis – Είναι αλαζόνας, ξεπέρασε τον Όρμπαν»

Μιλώντας, ακόμη, στο Flash TV ο Γιώργος Κύρτσος τόνισε με νόημα ότι για το σκάνδαλο Novartis ότι «δεν φτάνει που εγκατέλειψε την προσπάθεια εξυγίανσης αλλά στράφηκε δικαστικώς κατά των δύο δημοσιογράφων και της Τουλουπάκη και οι πληροφορίες που έχω από την ΕΕ  είναι ότι αυτά δεν περνάνε στην ΕΕ. Θεωρούνται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου».

Απειλές και από τον Μάνφρεντ Βέμπερ

Σε αυτή την εσωκομματική σύγκρουση ο πρωθυπουργός βρίσκει χείρα βοηθείας και από τον επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος επιτίθεται στον Γιώργο Κύρτσο και ανακοινώνει ότι ξεκινάει εσωτερική διαδικασία κατά του ευρωβουλευτή.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, χαρακτηρίζει «απαράδεκτους» και «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου κατά της ελληνικής κυβέρνησης, όπως επισημαίνει. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις αβάσιμες κατηγορίες κατά της ελληνικής κυβέρνησης από τον Γιώργο Κύρτσο. Τις θεωρούμε απαράδεκτες» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter. Σημειώνει πως μετά από αυτό «θα κινηθεί εσωτερική διαδικασία κατά του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου».

https://twitter.com/GiorgosKyrtsos/status/1494622451346591744?ref_src=twsrc%5Etfw

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί