Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Σουηδ…., ε, της Ελλάδας, περιέγραψε μία άλλη χώρα, όπου είναι τόσο καταπληκτική η «ποιότητα ζωής» που «η επιστροφή είναι περίπου μονόδρομος» για όποιον έχει φύγει στο εξωτερικό…
Πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία. Ωστόσο σήμερα κατάφερε να ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής».
Όπως σημειώνει η Αυγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της ελληνικής εταιρείας Viva Wallet στην οποία πρόσφατα επένδυσε η Jp Morgan. Σε διάλογο που είχε με τον CEO & Co Founder της Viva Wallet Χάρη Καρώνη, δήλωσε ότι «… όλος ο κόσμος των startups είναι και ένας κόσμος βαθιά αξιοκρατικός. Προχωράς ανάλογα με τη δουλειά σου, με την επιτυχία σου, με τη συνεισφορά σου στην εταιρεία. Και βέβαια αυτό κάνει και πάρα πολλούς νέους και λιγότερο νέους που έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης να σκέφτονται να γυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής. Αν μπορεί να προσφέρει καλή εργασία και καλές απολαβές, για κάποιον ο οποίος είναι Έλληνας η επιστροφή είναι περίπου μονόδρομος και αυτό είναι κάτι που αρχίζουμε και το βλέπουμε να γίνεται».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε μία άλλη χώρα. Δεν είδε την Ελλάδα με το ΕΣΥ στα όρια της διάλυσης, αφημένο στην τύχη του εν μέσω πανδημίας, δεν είδε τα καθημερινά σοκ που βιώνουν οι πολίτες με τις ανατιμήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και ρεύμα, ούτε την προειδοποίηση της Eurostat για εφιαλτικό άλμα πάνω από το 6% στον πληθωρισμό. Ξέχασε επίσης ότι αναφέρεται στη χώρα με την υπερδιπλάσια μείωση μισθών τη διετία 2020 – 2021, με ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό με χιόνι, με πυρκαγιά, με βροχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός ένιωσε ιδιαίτερα περήφανος για τη συγκεκριμένη δήλωση ώστε να την αναρτήσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για κακή του τύχη, εκατοντάδες χρήστες του απάντησαν σε σκληρή γλώσσα:
Αυτός ζει εκεί που ζει…Αυτοί που τον εψηφισανε που ζούνε ; εκτός αν ανήκω στην μειοψηφία των “όχι ζω απλά μετά δυσκολίας επιζώ” και δεν το ξέρω