Στην κόντρα με Άδ. Γεωργιάδη το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τις «απρέπειες» κατά Ανδρουλάκη

Ο υπ. Ανάπτυξης χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. «Ωραία Ελένη» της πολιτικής, ενώ κατήγγειλε το κόμμα ότι «θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ» και κάνει λαϊκισμό.

Κορυφώνεται η σύγκρουση του Κινήματος Αλλαγής με τον υπ. Ανάπτυξης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στον αρχηγό του κόμματος, παρομοιάζοντάς τον με την «Ωραία Ελένη» της πολιτικής. Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, που τον χαρακτηρίζει «απρεπή», σημειώνοντας ότι καταφεύγει σε «πόλεμο εντυπώσεων».

Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι το κόμμα «συμμετέχει με ρεαλιστικές προτάσεις στον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ακρίβειας και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Ο πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα διαβουλεύτηκαν με το σύνολο των θεσμικών φορέων της αγοράς και της εργασίας. Διαμόρφωσαν ένα μίγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων και κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση για το ζήτημα της ακρίβειας».

Και επισημαίνει ότι «απέναντι σε αυτήν την υπεύθυνη στάση, ο αρμόδιος υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε ξανά σήμερα μέσα στη Βουλή να καταφύγει σε “πόλεμο εντυπώσεων”. Επιτέθηκε με απρέπεια στον Πρόεδρο του Κινήματος Ν. Ανδρουλάκη, ενώ μέχρι χθες η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης έδιναν μαθήματα ήθους με αφορμή το περιστατικό Πολάκη. Διαστρέβλωσε κρίσιμα στοιχεία και οικονομικούς δείκτες, ακόμη και της ίδιας της Eurostat».

Όπως σημειώνει, ο υπουργός Ανάπτυξης «κατέφυγε στη γνωστή τακτική του: διαρκείς ειρωνείες και συνεχής ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Ο κ. Πρωθυπουργός είναι υπόλογος για το ύφος και τη συμπεριφορά των μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου, που συστηματικά και συντεταγμένα υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο.

»Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η Κυβέρνηση της πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας επιλέγει τον εύκολο δρόμο της τοξικής αντιπαράθεσης και της ακραίας πόλωσης. Βολεύεται με συγκρούσεις χωρίς περιεχόμενο γιατί δεν έχει απαντήσεις στα αληθινά προβλήματα του λαού».

Και καταλήγει: «Εμείς επιμένουμε στην πραγματική πολιτική. Η σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση έχει τα εργαλεία για να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια στην ζωή των πολιτών». 

Η σύγκρουση στη Βουλή

Είχε προηγηθεί η επίθεση του Άδ. Γεωργιάδη στον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή. 

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Μιχάλης Κατρίνης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα απέναντι στο κύμα ακρίβειας, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Επιχειρεί να μας πείσει πως πέρα από αυτό που βιώνουμε υπάρχει μια άλλη εικόνα. Αν συνεχίσετε έτσι, κύριοι υπουργοί, σε λίγο καιρό δεν θα μπορείτε ούτε για επικοινωνιακούς λόγους να επισκεφθείτε σούπερ μάρκετ ή βενζινάδικο». 

Πρώτος απάντησε ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, που είπε ότι ο λαϊκισμός και η κινδυνολογία είναι τα χαρακτηριστικά του Κινήματος Αλλαγής. «Κινδυνολογία, γιατί τα ίδια λέγατε και στην πανδημία και διαψευσθήκατε. Πάλι θα διαψευσθείτε. Λαϊκισμός, γιατί αρχίσατε πάλι να μοιράζετε δισεκατομμύρια χωρίς να κοστολογείτε τίποτα. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν».

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Η κατάσταση ξέφυγε όταν πήρε τον λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είπε:

«Θέλετε να γίνετε ΣΥΡΙΖΑ; Είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους όσα άκουσα. Αυτό είναι αδικία και την αδικία δεν τη θέλω! Ούτε ο Θεός τη θέλει και γι’ αυτό θα σας τιμωρήσει! Την πλατφόρμα e-katanalotis την ξέρετε; Δεν τη δείχνετε μέσα από ένα κινητό και στον Ανδρουλάκη μπας και ξεστραβωθεί;»

Και συνέχισε:

«Σε ό,τι με αφορά, επειδή απέναντι στο Θείο έχω σεβασμό και έχω συνηθίσει να το χρησιμοποιώ στα πολύ δύσκολα με φειδώ! Όταν ακούω υπουργούς να αναφέρονται με τον τρόπο αυτό στον τιμωρό Θεό, όχι μόνο με εντυπωσιάζετε αρνητικά αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο με θλίβετε βαθιά. Τη μεγάλη ταραχή και ανησυχία σας και φουρτούνα σας μπορώ να την καταλάβω ότι οφείλεται σε πολιτικούς λόγους». 

Και κάνοντας ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ο υπουργός Ανάπτυξης, είπε:

«Δίνω μια συμβουλή στον κ. Ανδρουλάκη: το να πολιτεύεσαι κρυπτόμενος είναι καλή συνταγή αλλά για λίγο. Εγώ την ονομάζω “η συνταγή της Ωραίας Ελένης”. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει οποιουδήποτε είδους περιγραφή της Ωραίας Ελένης. Αν είναι ξανθιά ή μελαχρινή, κοντή ή ψηλή. Ο κάθε Έλληνας ονειρεύεται την Ωραία Ελένη όπως επιθυμεί. Είναι καλό για την ποίηση. Βοηθάει και στην πολιτική για λίγο. Δεν λες τίποτα για τη Novartis, λες κάτι φληναφήματα για την Πορτογαλία, αλλά με το πρώτο άρθρο σε τσακώσαμε. Γιατί σου αρέσει η Πορτογαλία του 1,3, αλλά όχι η Ελλάδα του 1,2 (σ.σ. πληθωρισμό)».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί