Η Ντάουνινγκ Στριτ βιάζεται να «θάψει» τις καταγγελίες για εκβιασμό

Τέλος στην καθημερινή, αλλά όχι αδικαιολόγητη, σκανδαλολογία επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση Τζόνσον, μετά και τον σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες βουλευτών των Τόρις πως εκβιάστηκαν προκειμένου να ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.

Σε μια περίοδο κατά την οποία ο πρωθυπουργός βρίσκεται από ασφυκτική πίεση να παραιτηθεί λόγω των αποκαλύψεων για τα κορονοπάρτι εν μέσω lockdown, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι κλείνει το θέμα των χθεσινών καταγγελιών.

«Δεν έχουμε δει αποδείξεις και δεν θα πραγματοποιήσουμε έρευνα» ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα των Εργατικών να χυθεί φως και σε αυτή την υπόθεση.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης τονίζει πως εάν υπάρξουν αποδείξεις, αυτές θα εξεταστούν προσεκτικά, την ώρα που μπαίνει προσεκτικά στο μικροσκόπιο ο ρόλος των στελεχών που είναι επιφορτισμένα με το να επιβάλουν πειθαρχία στους βουλευτές.

Σύμφωνα με τους Times, πάντως, μια ομάδα βουλευτών πραγματοποίησε χθες συνάντηση με σκοπό να αποφασίσουν εάν θα δημοσιοποιήσουν τις απειλές ή τα παράπονα που έχουν δεχθεί κατά καιρούς για τέτοιες πρακτικές, ενώ το BBC αναφέρει ότι έχει πληροφορίες πως ένας βουλευτής απειλήθηκε ακόμη και με το να χάσει την έδρα του εάν δεν πειθαρχήσει.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε χθες από τον βουλευτή Κρίστιαν Γουέικφορντ ο οποίος αποκάλυψε πως δέχθηκε πιέσεις στα όρια του εκβιασμού από στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ, τα οποία φέρεται να τον απείλησαν ότι δεν θα προχωρήσουν τα πλάνα για τη δημιουργία σχολείου στην εκλογική του περιφέρεια εφόσον δεν ψηφίσει με… συγκεκριμένο τρόπο.

«Πρόκειται για μία πόλη (σ.σ. το Ράντκλιφ) που δεν έχει γυμνάσιο εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Πώς θα αισθανόταν κάποιος εάν καθυστερούσε την αναγέννηση της πόλης ψήφο ψήφο; » διερωτήθηκε.

Ο Γουέικφορντ αποχώρησε στις αρχές της εβδομάδας από τους Τόρις για να ενταχθεί στους Εργατικούς στον απόηχο του σκανδάλου με το πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι δηλώσεις του έρχονται προς υποστήριξη των όσων κατήγγειλε ακόμη ένας βουλευτής, ο Γουίλιαμ Ράγκ, ο οποίος κάλεσε τα θύματα να απευθυνθούν στην αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, πάντως, ότι δεν έχει δει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς περί εκβιασμού ή εκφοβισμού από την πλευρά του προσωπικού του.

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς του βουλευτή Ουίλιαμ Ραγκ, ο Τζόνσον δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Δεν έχω δει στοιχεία, δεν έχω ακούσει στοιχεία που να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός καταδικάζει κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για τους ισχυρισμούς που κυκλοφόρησαν, αλλά ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός «καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης», απάντησε: «Ναι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί