Τουρκικές υπερπτήσεις σε Οινούσσες και Ρω

Συνεχίζονται οι προκλητικές κινήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, με δύο υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η πρώτη υπέρπτηση σημειώθηκε στις 13.05 από τέσσερα F16 πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια. Ακολούθησε δεύτερη πάνω από τη νήσο Ρω, από ζεύγος F16, στα 27.000 πόδια στις 14.41.

Να σημειωθεί ότι από τη αρχή του χρόνου έχουν γίνει μια σειρά από παραβάσεις του FIR Αθηνών και του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ, στις 3 Ιανουαρίου, καταγράφηκαν 39 παραβιάσεις στο βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο, πολλές εκ των οποίων ήταν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου UAV.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 6 παραβάσεις και 39 παραβιάσεις, από συνολικά τρεις σχηματισμούς (3 ζευγάρια F16) και τρία μεμονωμένα αεροσκάφη, δύο CN-235 και ένα UAV

Από τα εννέα αεροσκάφη, οπλισμένα ήταν τα δύο.

Όσον αφορά τις 39 παραβιάσεις, οι 34 έγιναν από το UAV και 5 από τα F-16. Η μία υπέρπτηση από το UAV έγινε πάνω από τη νήσο Κανδελιούσα, που βρίσκεται μεταξύ Αστυπάλαιας και Νισύρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί