Μείωση κοροϊδία στα PCR – 47 ευρώ χωρίς συνταγογράφηση

Επικοινωνιακή μείωση της τιμής των μοριακών τεστ που παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα για τους πολίτες

Μειωμένα κατά, μόλις, 13 ευρώ θα κοστολογούνται τα pcr test, η τιμή τους δηλαδή διαμορφώνεται στα 47 ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η τιμή τους εξακολουθεί να παραμένει δυσβάσταχτη για τους πολίτες, επιβεβαιώνοντάς ότι η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επιμένει να διαφωνεί με τη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ και τη δωρεάν διάθεσή τους στους πολίτες, τη στιγμή, μάλιστα, που θεωρούνται από τους επιστήμονες τα μοναδικά αξιόπιστα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Είναι ακόμα χαρακτηριστικό ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαφώνησε με τη μείωση του πλαφόν στα μοριακά τεστ και κάλεσε την κυβέρνηση να καλύψει όλο το ποσό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

  1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.
  2. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί