Εξεταστική: Η ομολογία του μάρτυρα εκθέτει κυβέρνηση και Πέτσα

Ο επικεφαλής της Initiative, η οποία μοίρασε τα εκατομμύρια της λίστας παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και ενέκρινε ποια ΜΜΕ θα μπουν σε αυτή και ποια θα αποκλειστούν. Αιχμηρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την κατάθεση του Μιχάλη Γκάλγκου, επικεφαλής της εταιρείας Initiative, η οποία είχε επιφορτιστεί με το έργο να μοιράσει τον πακτωλό χρημάτων από τη λίστα Πέτσα, συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή στη Βουλή.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο μάρτυρας ομολόγησε ότι ο κατάλογος των ΜΜΕ που θα πάρουν χρήματα ή θα αποκλειστούν επελέγη και εγκρίθηκε από την ίδια την κυβέρνηση, δηλαδή τον ίδιο τον Στέλιο Πέτσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αιχμηρή ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι ο επικεφαλής της Initiative, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο και σημειώνει ότι «το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στέλιο Πέτσα».

Ενδεικτικό απόσπασμα

Η ανακοίνωση

Καταπέλτης για την κυβέρνηση η ομολογία του βασικού μάρτυρα της Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της εταιρίας Initiative Μιχ. Γκάλγκος η οποία μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο! Ότι χωρίς δημόσια πρόσκληση, ο κατάλογος των ΜΜΕ επελέγη αποκλειστικά από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλ. από τον κ. Πέτσα!

«Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και η Αναθέτουσα Αρχή (δηλ. η Προεδρία της Κυβέρνησης) ενέκρινε και αποφάσιζε», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρίας Initiative και της Κυβέρνησης, υλικό το οποίο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή και ακόμη δεν έχει προσκομισθεί.   

Ο μάρτυρας αποκάλυψε επίσης όλες τις διαδικασίες λογοκρισίας και αποκλεισμού, των ΜΜΕ που δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση.

Η σημερινή δυσάρεστη για την Ν.Δ. συνεδρίαση, επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που οδήγησαν στην σύσταση της Εξεταστικής.

Ως εκ τούτου το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στ. Πέτσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί