Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε δημοτικό σχολείο της Κύπρου

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε έκρηξη στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο δημοτικού σχολείου στο χωριό Ζακάκι της Λεμεσού, στη 1:35 τη νύχτα, αλλά και σε παρακείμενη εκκλησία.

Πρόκειται για αυτοσχέδιο κυλινδρικό μεταλλικό εκρηκτικό αντικείμενο, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και δεύτερος μηχανισμός, ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες ώστε να φτάσουν στα ίχνη των δραστών συλλέγοντας υλικός και από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης..

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το κατά πόσον το περιστατικό μπορεί να συνδέεται με την ανακοίνωση νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Κυπριακά μέσα μετέδωσαν πως ανάμεσα στις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας βρίσκεται το ενδεχόμενο οι δράστες να συνδέονται με άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς και στην χρήση μάσκας από παιδιά ή να εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού, Μαρίνος Σαββίδης, μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» Κύπρου απέκλεισε το σενάριο οι δράστες να ήταν γονείς μαθητών του σχολείου.

Σημειώνεται ότι προχθές βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Λεμεσό, ο οποίος δεν πυροδοτήθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί