ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης εμμένει στην κανονικότητα του διχασμού

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου σχετικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση ολιγομελούς επιστημονικής επιτροπής με πρόσωπα κοινής αποδοχής που θα σχεδιάσει και θα προτείνει μέτρα για την πανδημία, χωρίς τη σκέψη στο πολιτικό κόστος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας την έως τώρα στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και με δεδομένο πια την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, που σήμερα έσπασαν ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ, αλλά και των διασωληνώσεων, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για να μπει ένα «φρένο» στην πανδημική κρίση και της καταλογίζει ότι «έχει προτεραιότητα να χαϊδέψει τα αυτιά τού, ως επί το πλείστον ακροδεξιών πεποιθήσεων, αντιεμβολιαστικού ακροατηρίου».

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ισχυριζόμενος ότι λέει ψέματα και δεν έχει προτάσεις, ισχυριζόμενος ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επενδύει στην καταστροφή, προσδοκώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Απαντώντας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλά για «κυβερνητικό παραλήρημα συκοφαντίας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για στοιχειώδη συνεννόηση μπροστά στην πανδημία που καλπάζει και τη συγκρότηση μιας επιτροπής επιστημόνων κοινής αποδοχής για τη συντονισμένη αντιμετώπιση της, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά απάντησε με ένα παραλήρημα συκοφαντίας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Και προσθέτει:

«Δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα κι ο κ. Μητσοτάκης εμμένει στην κανονικότητα του διχασμού. Σ’ αυτό το μακάβριο μικροκομματικό παιχνίδι, όμως, θα μείνει μόνος του. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην ανάγκη αντιμετώπισης της τραγωδίας, που δοκιμάζει τη χώρα, με όρους σοβαρότητας και υπευθυνότητας».​

Νωρίτερα, στον Γιάννη Οικονόμου είχε απαντήσει και ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος αφού σημειώνει ότι «εν μέσω πανδημίας το μόνο κυβερνητικό σχέδιο είναι το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών για να βγάλουν ακόμα περισσότερα χρήματα οι ιδιωτικές κλινικές», καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει σε τρία κρίσιμα ερωτήματα:

Πώς κατάφερε η κυβέρνησή του σε σχέση με έναν χρόνο πριν να βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση;
Γιατί με περισσότερες από 1.000 απώλειες μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων δημιουργώντας τάξεις με 29 παιδιά;
Με ποιο σκεπτικό ο προϋπολογισμός του 2022 έχει μειωμένες δαπάνες για τη δημόσια υγεία κατά 900 εκατ.;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί