Εκτίμηση της πιθανής πορείας του Κυκλώνα τις επόμενες ημέρες στην Μεσόγειο- Θα περάσει από την Κρήτη;

Η ακριβής πρόγνωση της πορείας ενός βαρομετρικού χαμηλού και ιδιαίτερα ενός Μεσογειακού Κυκλώνα αποτελεί δύσκολο «γρίφο» για τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού επειδή συνήθως δημιουργούνται σε θαλάσσιες περιοχές όπου οι παρατηρήσεις είναι περιορισμένες.

Αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν υπάρχει απουσία ενός ισχυρού ατμοσφαιρικού δυναμικού αιτίου όπως η ύπαρξη ενός αεροχειμάρρου που θα πηδαλιουχούσε την εξέλιξη και πόρεια ενος βαρομετρικού χαμηλού.

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Νέαρχος» φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή την ατμοσφαιρική εξίσωση που προσπαθούν να επιλύσουν τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ο «Νέαρχος» αναμένεται ύστερα από μια αρχικά αργή κίνηση του βόρεια τις βραδινές ώρες της Παρασκευής να κινηθεί νότια – νοτιοανατολικά προς τον Κόλπο της Σύρτης κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής. Τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να πλησιάσει τις βόρειες ακτές της Λιβύης, ωστόσο το εάν εξακολουθεί να έχει χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο.

Εκτίμηση της πιθανής πορείας του Μεσογειακού Κυκλώνα “Νέαρχου” μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 31/10.
Πηγή: meteo.gr



Πηγή: meteo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί