Έχει τεθεί σε αργία, αντιμετωπίζει ήδη τη Δικαιοσύνη, αλλά ΥΠΕ και Βενιζέλειο κάνουν τα πάντα για να “πέσει στα μαλακά”. Πώς επιχειρείται να κουκουλωθεί και η παραπομπή στο Πειθαρχικό του ΙΣΗ
Την υπόθεση με τον γιατρό του Βενιζελείου, που έχει τεθεί σε αργία από το υπουργείο, με βάση ΕΔΕ που είχε διατάξει το 2018 η προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου σε σχέση με κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις σε συγκεκριμένα φαρμακεία αλλά και παράνομες γνωματεύσεις, ίσως την θυμάστε. Όπως είχε αποκαλύψει το Candiadoc, ο γιατρός μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ενώ ήταν σε αργία, συνέχιζε να κάνει ιατρείο στο… κυλικείο του νοσοκομείου, με την κάλυψη της ΥΠΕ Κρήτης και της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ για τις υποθέσεις εκκρεμεί και η διαδικασία της ποινικής Δικαιοσύνης σε βάρος του.
Δείτε επίσης: Βενιζέλειο: Γιατρός τέθηκε σε αργία, τον καλύπτει η διοίκηση κι αυτός κάνει ιατρείο στο… κυλικείο!
Τα νεότερα είναι ότι σε βάρος του υπάρχει πλέον και πειθαρχική διαδικασία από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου. Εκεί αντιμετωπίζει ακόμα και την ποινή της αναστολής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Το θέμα είναι ότι και σε αυτή τη διαδικασία κάποιοι θέλουν να ρίξουν στα “μαλακά” την υπόθεση. Και οι “κάποιοι” σχετίζονται τόσο με το νοσοκομείο και την ΥΠΕ Κρήτης όσο και με τον Ιατρικό Σύλλογο.
Ο γιατρός- ψυχίατρος στην ειδικότητα- είναι σε αργία από το νοσοκομείο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Όμως επισήμως το Βενιζέλειο δεν έχει καν ενημερώσει τον Ιατρικό Σύλλογο ότι είναι σε αργία, με απόφαση του υπουργείου. Γι αυτό και συνεχίζει να ασκεί ιατρική είτε από το… κυλικείο του νοσοκομείου είτε σε διάφορα ιδιωτικά ιδρύματα. Κι αυτή είναι μια από τις μεθοδεύσεις ώστε να πέσει στα “μαλακά”, παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι εξαιρετικά σοβαρές.
Ανάμεσα στα άλλα, ελέγχεται για μια διαθήκη σε αντιδικία μεταξύ συγγενών: ο ψυχίατρος χορήγησε γνωμάτευση – διάγνωση περί άνοιας για τον έχοντα την περιουσία, χωρίς να τον εξετάσει. Ο ασθενής δεν είναι πλέον δεν είναι στη ζωή. Με βάση αυτή τη γνωμάτευση μερίδα συγγενών προσπαθεί να ακυρώσει τη διαθήκη (διάγνωση περί άνοιας του θανόντος, οπότε δεν μπορεί να έχει ισχύ η διαθήκη)
Η ΕΔΕ και η αργία, με το ιατρείο στο… κυλικείο
Να θυμίσουμε ότι ο γιατρός – επιμελητής τέθηκε σε αργία καθώς διαπιστώθηκε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση σε συγκεκριμένα φαρμακεία. Ο ίδιος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη όχι μόνο για την υπόθεση αυτή αλλά και για παράνομη γνωμάτευση που δόθηκε σε συγγενή ασθενούς που πέθανε, προκειμένου αυτός να διεκδικήσει την περιουσία..
Η υπόθεση με τα φάρμακα διαπιστώθηκε το καλοκαίρι του 2018 από την προηγούμενη διοίκηση του Βενιζελείου. Τότε, σε έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του μεγάλες ποσότητες φαρμάκων σε τσάντες με τη φίρμα συγκεκριμένων φαρμακείων του Ηρακλείου. Για τα σκευάσματα υπήρχαν σημειωμένα τα ονόματα ασθενών για τους οποίους προορίζονταν. Όλα βρέθηκαν μέσα σε ντουλάπα σε χώρο του ιατρείου στο νοσοκομείο. Η τότε διοίκηση διέταξε ΕΔΕ, το αποτέλεσμα της οποίας οδήγησε στην απόφαση να τεθεί σε αργία, ενώ παράλληλα ο γιατρός αντιμετωπίζει, για την ίδια υπόθεση, την ποινική Δικαιοσύνη.
Ο ίδιος ελέγχεται ακόμα για γνωματεύσεις που χορηγούσε χωρίς καν να εξετάζει τους ασθενείς. Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας είναι μάλιστα η σοβαρή υπόθεση την οποία προαναφέραμε, σχετικά με τη χορήγηση γνωμάτευσης σε συγγενή μετά το θάνατο ασθενούς και χωρίς να ξέρει καν τον ασθενή ή να έχει εξεταστεί στο Βενιζέλειο, προκειμένου ο συγγενής να διεκδικήσει παρανόμως περιουσία.
Σε βάρος του ίδιου γιατρού υπάρχουν ακόμα καταγγελίες ότι ενώ ήταν επιμελητής στο Βενιζέλειο, παράλληλα συνεργαζόταν με ιδιωτικούς φορείς, έχοντας “μαύρο” μισθό.